Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κήρυξε απο την Καλαμάτα, όπου περιοδεύει, ο προεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμενος, ο οποίος δήλωσε ευρωσκεπτικιστής, τονίζοντας την πίστη του «στην Ευρωπη των εθνικά κυρίαρχων κρατών».

Ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις του, εκτίμησε ότι το κόμμα του θα δώσει τη μάχη «απεξαρτημένο από οργανωμένα συμφέροντα» και σημείωσε πως γνωρίζει «ότι θα έχουμε αποκλεισμό από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα - διότι πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός, πλέον, έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει ο κόσμος της παγκοσμιοποίησης και της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης, που θέλει την κατάργηση των εθνών - κρατών».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, αυτό ειναι εμφανές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουκρανία, όπου «τα ίδια συμφέροντα, οι κερδοσκόποι, οι οποίοι χτύπησαν την Ελλάδα με οικονομικά μέσα και συνεργούς τους Έλληνες πολιτικούς, χτυπούν τώρα την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας με μεταφερόμενους από τη Συρία και άλλα μέρη».

Ο κ. Καμμενος είπε επίσης, ότι η μάχη των ευρωεκλογών, είναι μια μάχη κατά του φεντεραλισμού της Ευρώπη, και εκφράζοντας τις θέσεις του κομματος του, τόνισε ότι δεν δέχεται τις απόψεις ούτε του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία, ούτε του Σοσιαλιστικού Κόμματος, «τα οποία επιθυμούν την υποστολή των σημαιών. Επιθυμούν δηλαδή την Ευρώπη της ομοσπονδίας, όπου δεν θα υπάρχουν εθνικά κράτη».

Οι Ανεξαρτητοι Έλληνες, σημείωσε ο αρχηγός του κόμματος, πιστεύουν στην Ευρώπη των εθνών - κρατών, «την Ευρώπη των εθνικά κυρίαρχων κρατών. Αν αυτό θεωρείται ευρωσκεπτικισμός, είμαστε ευρωσκεπτικιστές».

«Θα δώσουμε τη μάχη με τους λαούς του Νότου, αλλά και με τις αντιφεντεραλιστικές δυνάμεις του Βορρά της Ευρώπης, για να μπορέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπάρχει εκπροσώπηση των απόψεων εκείνων, οι οποίοι έκτισαν την Ευρώπη του "σήμερα" και όχι της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών, που θέλουν να κάνουν την Ευρώπη του "αύριο" με πολίτες οι οποίοι θα είναι εργαζόμενοι των 300 ευρώ»» κατέληξε ο κ. Καμμένος.