Ο υφυπουργός Οικονομικών ανήγγειλε περαιτέρω μείωση των προσλήψεων στο δημόσιο, ανατρέποντας την έως τώρα στρατηγική της κυβέρνησης και προκαλώντας την απορία της αντιπολίτευσης για τις προθέσεις της κυβερνητικής πολιτικής.

Έτσι ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της ΝΔ, Χρήστος Ζώης, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, εξηγήσεις για τα σχέδια της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι: “Ο κ. Σαχινίδης σε χθεσινή παρέμβασή του ομολόγησε την κατάρρευση των εσόδων του πρώτου διμήνου του 2011 και προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προανήγγειλε περαιτέρω μείωση των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο αλλαγής της αναλογίας μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις, σε μία προς επτά.

Ο κ. Ζώης ζητά από τον κύριο Ραγκούση διευκρινήσεις για το εάν «μεταφέρει τις αποτυχίες της κυβέρνησής του στο δημόσιο τομέα και οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωσή του και πιθανώς σε αδυναμία ανταπόκρισις του στην αποστολή του».

Επίσης ο κ. Ζώης θέτει το ερώτημα ότι εάν η αναλογία ένα προς πέντε, προέκυψε στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την περιστολή των δαπανών του δημόσιου τομέα, τότε η προαναγγελία της μετατροπής αυτής σε ένα προς επτά, “αποτελεί εφεδρεία μιας υποτιθέμενης στρατηγικής ή πρόκειται για μια απολύτως επιπόλαιη, αμήχανη και πρόχειρη εξαγγελία που μαρτυρά τα αδιέξοδα και την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης”.