Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις  έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  μιλώντας την περασμένη Παρασκευή σε διευρυμένη σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ενότητα και πειθαρχία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική προπαγάνδα που το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα και εντείνεται κάθε φορά που τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται διχασμένα . 

«Να απαντήσουμε με τη δική μας μαχητική ενότητα στην προπαγάνδα του αντιπάλου που δυσφημίζει συστηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ ως χώρο καβγάδων. Να αποδείξουμε μέσα στη δύσκολη αυτή μάχη ότι είμαστε κόμμα των μελών και όχι κόμμα των αφελών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος  στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  υπεραμύνθηκε  για μία ακόμη φορά της επιλογής του κόμματος του  να πορευτεί με ευρύτερες συνεργασίες και πρόσωπα τα οποία δεν συνδέονται με την παραδοσιακή αριστερά. Έφερε, μάλιστα ως παράδειγμα την  υποψηφιότητά του για την Κομισιόν, η οποία στηρίζεται από διάφορες δυνάμεις της αριστεράς θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμηνύσει  στα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας πως «δεν υπάρχει άλλος δρόμος». «Έχετε ίσως πληροφορηθεί ότι οι δυνάμεις και οι προσωπικότητες, που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Κομισιόν είναι ευρύτερες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οφείλουμε κι εμείς, αυτή τη μάχη να τη δώσουμε με ανοιχτή ματιά. Να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, ήρεμη δύναμη και βεβαιότητα νίκης τις προκλήσεις, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, τις μονταζιέρες και τον καταιγισμό λάσπης που προετοιμάζουν οι τρομαγμένοι αντίπαλοί μας», είπε ο κ. Τσίπρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως τα στελέχη της Αριστερής Πλατφμόρμας εμφανίζονται αποφασισμένα το επόμενο διάστημα να κατεβάσουν τους τόνους τις αντιπαράθεσης προκειμένου να μην χρεωθούν τυχόν αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις διπλές εκλογές. Όπως λένε και μετά τις ευρωεκλογές υπάρχει χρόνος για να ξανασυζητήσουν θέσεις και απόψεις.  

Έτσι χθες όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν την ικανοποίηση τους για τα ποσοστά που έδιναν οι δημοσκοπήσεις για την περιφέρεια της Αττικής στις ευρωεκλογές καθώς επίσης και για τις υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον δήμο της Αθήνας  και της Ρένας Δούρου για τη περιφέρεια της Αθήνας. 

Ταυτόχρονα πάντως εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για την κυβερνητική προπαγάνδα η οποία όπως δείχνουν όλα μέχρι τις εκλογές θα έχει κορυφωθεί. Η υπόθεση του Νίκου Γιαννόπουλου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα δείχνει άλλωστε τον πιο δρόμο σκοπεύει να ακολουθήσει το Μέγαρο Μαξίμου εν όψη των διπλών εκλογών.