Την αντίθεσή του με τη συγγραφή του βιβλίου από τον καταδικασμένο για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικος Δένδιας.

«Θα έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσα μια αστική αγωγή των συγγενών των θυμάτων του» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM αναφερόμενος στο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο υπουργός τόνισε πως δεν του άρεσε η έκδοση του βιβλίου και πρόσθεσε πως «ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ένας ψυχρός δολοφόνος. Το να απευθύνεται με όποιο τρόπο προς την κοινωνία, είναι δικό του θέμα. Το να ενθαρρύνεται, όμως, δεν θα το ήθελα». 

Απέδωσε, δε, τα εύσημα σε γνωστό βιβλιοπωλείο που ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πωλήσει το εν λόγω βιβλίο, κάνοντας λόγο για «γενναία στάση».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή επεσήμανε πως «πήρα 30-32 δικογραφίες που ήταν γύρω, τις συνένωσα, έκανα μια αναφορά και τις έστειλα στη Δικαιοσύνη. Η ευθύνη, από εκεί και πέρα, είναι καθαρά των δικαστικών και όχι των διωκτικών αρχών. Οι διωκτικές αρχές και ειδικά η Αντιτρομοκρατική λειτουργούν επί τη βάσει συγκεκριμένων εντολών που παίρνουν από τους εισαγγελείς και από κανέναν άλλον».

Και πρόσθεσε «εγώ δεν έχω καμία βεντέτα, με κανέναν. Από εκεί και πέρα, ιδεολογικά, με τη Χρυσή Αυγή δεν με χωρίζει απλά άβυσσος, αλλά ωκεανός και όπως δήλωσα προχθές ότι κόμμα που έχει καταγραφεί να θρηνεί το θάνατο του Χίτλερ ή του αρχηγού των Ες και των πατριαρχών του ναζισμού που αιματοκύλησαν την Ελλάδα στον πόλεμο του 1940 δεν μπορούν τώρα να εγκαλούν την κυβέρνηση ότι δεν διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε πως «είναι θέμα της δικαστικής εξουσίας (να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.) και κανενός άλλου και επιπλέον δεν υπάρχει πρόβλεψη στο Σύνταγμα. Είμαι εναντίον του να αποφεύγουμε το θεσμικό πλαίσιο».

Σχετικά με την ΕΛ.ΑΣ ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «δεν είναι μια σύγχρονη Αστυνομία. Ισχύει και για την Πυροσβεστική αυτό και για το υπουργείο, το οποίο δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Χρειάζεται ένα μικρό, ευέλικτο πολιτικό υπουργείο. Δεν φοράει πηλίκιο ο πολιτικός προϊστάμενος. Σε ό,τι αφορά την ΕΛΑΣ, χρειαζόμαστε μια σύγχρονη Αστυνομία. Η Αστυνομία που έχουμε είναι οργανωμένη στη δεκαετία του ’60». 

Συμπλήρωσε ότι «θα φτάσει μέσα σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα της τάξης των 20 μηνών, διότι χρειάζεται σειρά Προεδρικών Διαταγμάτων, κανονιστικών πράξεων και υλικοτεχνικής υποδομής μέσω του ΕΣΠΑ για να μπορέσει να ανταποκριθεί συνολικά στο νέο της ρόλο. Χωρίς τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, δεν μπορεί να γίνει αυτό, όπως δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί και η μετανάστευση χωρίς τα χρήματα αυτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Όμως, όταν ήρθα στο υπουργείο, ήταν η απορρόφησή τους στο 0,2%, όχι διότι υπήρχε πολιτική ευθύνη ή αδιαφορία, αλλά διότι η ΕΛΑΣ δεν είχε υποδομή και τεχνογνωσία και δεν έτρεχαν έτσι αυτά τα πράγματα. Επίσης, τα ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούσαν τη μετανάστευση, διότι οι Ευρωπαίοι μας κατηγορούσαν ότι μας έδιναν λεφτά και εμείς δεν μπορούσαμε να τα εκμεταλλευθούμε. Τώρα, εκμεταλλευόμαστε το 110% των πόρων και μπορούμε εμείς να τους σηκώνουμε το δάχτυλο και να τους λέμε ότι το πρόβλημα είναι δικό τους και πρέπει να το κοιτάξουν ξανά».