Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ένα ακόμη δείγμα ότι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω έδωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέθεσε στον στενό του συνεργάτη Γ. Ελενόπουλο να σχολιάσει αντ' αυτού τα όσα διέρρευσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί κυβερνητικής σταθερότητας και αντοχών της κυβέρνησης σε περίπτωση ο Παπανδρέου δεν υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ και κατ' επέκτασιν την "Ελιά" στις ευρωεκλογές. 

Ουσιαστικά ο Ελενόπουλος επιβεβαίωσε και τα λεγόμενα Βενιζέλου και το "θερμό" τηλεφώνημα της Παρασκευής μεταξύ των δύο ανδρών λέγοντας με νόημα ότι "τα δήθεν διλήμματα μόνο τον Γιώργο Παπανδρέου δεν αφορούν". 

Η μία ερμηνεία στην συγκεκριμένη φράση είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν προτίθεται με την στάση του να προκαλέσει προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ άρα και στο κυβερνητικό σχήμα. Η δεύτερη ερμηνεία είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου αρνείται να σχολιάσει την αιχμή περί πολιτικής σταθερότητας αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι στο χέρι των κυβερνώντων να την διασφαλίσουν. 

Πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη τρέμουν στην ιδέα πως αυτός ο ...ανταρτοπόλεμος μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις ευρωεκλογές διότι μόνο ζημιά προκαλεί στην κεντροαριστερά και στην "Ελιά". 

Η χθεσινή αντίδραση των λεγόμενων "βενιζελικών" στελεχών και η επίθεση προς τους "παπανδρεϊκούς" ήταν απλώς μία υπενθύμιση πως "εάν θέλουμε σάς στριμώχνουμε στην γωνία επειδή κουβαλάτε αμαρτίες του παρελθόντος όπως πχ. το πρώτο Μνημόνιο".  

Οι Παπανδρεϊκοί και δη η ομάδα των 11 (Μωραίτης, Ντόλιος, Σαχινίδης, Πεταλωτής) θα συναντηθούν πιθανότατα αύριο για να καθορίσουν τα επόμενά τους βήματα. Ανακωχή ή πυρ ομαδόν;