Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Στις γειτονιές μεταφέρουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών οι υποψήφιοι της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο της Αθήνας. Με τις μετρήσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων συγκροτημάτων να…παίζουν τα ρέστα τους στον Γιάννη Σγουρό και τον Γιώργο Καμίνη, οι επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού γνωρίζουν ότι η μάχη πρέπει να δοθεί πόρτα πόρτα. 

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αν και επιτυχημένος στη θητεία του ως ευρωβουλευτής, μπήκε αργά στο παιχνίδι, ενώ δεν έχει ακόμη την αναγνωρισιμότητα του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος συν τοις άλλοις διαθέτει και έτοιμο μηχανισμό. Για το λόγο αυτό ο υποψήφιος της ΝΔ έχει ξεκινήσει επισκέψεις σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Αττικής, με πρώτο σταθμό το περασμένο Σάββατο το πιο απομακρυσμένο σημείο της, το νησί των Κηθύρων. 

Χθες το βράδυ σειρά είχε το Περιστέρι, όπου ο κ. Κουμουτσάκος είχε γεύμα με τον δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη, κίνηση που δεν έγινε τυχαία καθώς το όνομά του ακούστηκε έντονα για την Περιφέρεια Αττικής και δημοσιεύματα τον έφεραν δυσαρεστημένο.  

«Αυτό όμως είναι και το μεγάλο στοίχημα», έλεγε στο newpost γαλάζιο στέλεχος που ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξηγώντας ότι θα πρέπει οι δήμαρχοι, οι βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ να στηρίξουν έμπρακτα τους υποψηφίους του κόμματος. 

«Το αποτέλεσμα στην Αθήνα και στην Αττική, αν και δεν αφορά εθνικές εκλογές, θα σηματοδοτήσει τη συνέχεια των πολιτικών εξελίξεων», σημείωνε το ίδιο στέλεχος, συμπληρώνοντας πως «όσοι σήμερα για τους δικούς τους λόγους, προσωπικούς ή άλλους, επιλέγουν να είναι αμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια θα βρεθούν τότε προ δυσάρεστων εξελίξεων που θα έχουν αντίκτυπο και στους ίδιους».  

Ερωτήματα ωστόσο, αφήνει το έντονο follow up των μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με τα συγκροτήματα που δημοσίευσαν τις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τον Γιάννη Σγουρό να κερδίζει οποιονδήποτε υποψήφιο βρει μπροστά του στο δεύτερο γύρο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο επόμενος Περιφερειάρχης θα μοιράσει και τη μεγάλη πίτα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής.  

Το ίδιο κλίμα πάντως, υπάρχει και στην Βόρειο Ελλάδα, όπου ο «επίσημος» υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης φέρεται να είναι πίσω από τον «αντάρτη» Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ για το Δήμο Θεσσαλονίκης οι ίδιες μετρήσεις εμφανίζουν τον Γιάννη Μπουτάρη να έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι του Σταύρου Καλαφάτη. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, η εντολή που είχε δώσει το Μέγαρο Μαξίμου στους βουλευτές και τα στελέχη της Μακεδονίας, ήταν να στηρίξουν με κάθε τρόπο και να είναι δίπλα στους δύο υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας ότι οι εντυπώσεις των αποτελεσμάτων από τις επικείμενες εκλογές μπορούν να κρίνουν πολλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή.