Νέες βολές προς την κυβέρνηση έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
 
«Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα γίνονται με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές, με στόχο να μετατοπιστεί η εφαρμογή των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων για μετά τις 25 Μαΐου. Αυτή είναι και η μόνη έγνοια μιας κυβέρνησης εντελώς ανυπόληπτης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό που παρίσταται στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις προσδοκώντας μάταια μια δήλωση στήριξης, για να μπορέσει να διαχειριστεί επικοινωνιακά τη στρατηγική της ήττα» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Η προσπάθεια φτιασιδώματος του κυβερνητικού success story καταρρέει πλήρως, ενώ στο τραπέζι των δήθεν διαπραγματεύσεων μπαίνουν συνεχώς νέες απαιτήσεις της τρόικας, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής εγκλωβισμού στο μνημόνιο που με πάθος υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς» τόνίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.   

«Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής και της εκπόνησης μιας στρατηγικής ανάπτυξης, στη βάση της στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων και του κοινωνικού κράτους» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.