Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

«Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων των υποψηφίων δημάρχων να παρευρίσκονται στο χώρο του Επιμελητηρίου. Και αυτό για δυο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι, γιατί δεν είναι δυνατόν να λες ότι γνωρίζεις τα προβλήματα της Αθήνας αν δεν ακούσεις από πρώτο χέρι αυτούς που τα βιώνουν. Και είναι οι έμποροι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι καταστηματάρχες, που τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς λόγω της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας,  βλέπουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ως δήμαρχος Αθηναίων με ενδιαφέρει η ισότιμη συνεργασία με το Επιμελητήριο, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι μία πόλη μπορεί να ζήσει εάν μετατραπεί σε κέντρο επιχειρηματικότητας» τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση προσθέτοντας: 

«Εκεί ακριβώς η συμβολή του Επιμελητηρίου, είναι καθοριστική. Άλλωστε, στόχος του προγράμματός μας είναι να μετατρέψει την Αθήνα σε κέντρο τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και έλξης επισκεπτών, έτσι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας,  να καταπολεμηθεί η ανεργία, να υπάρχει εισόδημα για τους περισσότερους Αθηναίους και Αθηναίες. Αυτό για να επιτευχθεί, πρέπει πάνω απ' όλα να πατάξουμε το παραεμπόριο, να δείξουμε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στην εγκληματικότητα, και να καθαρίσουμε την πόλη».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε: 

«Σίγουρα το Επιμελητήριο έχει πολλούς λόγους να θέλει να συνεργάζεται με όλους τους Δήμους που είναι στην εμβέλειά του και κυρίως με τον Δήμαρχο Αθηναίων, όπου είναι η έδρα μας, για πάρα πολλούς λόγους. Θα πω τους κυριότερους. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε πολλά κτίρια που είναι στο κέντρο της Αθήνας τα οποία περνάνε μέσα από το Δήμο. Ζητάμε από το Δήμο βεβαίως να πατάξει το παραεμπόριο, το οποίο ανθεί υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.

Ζητάμε η Αθήνα στο κέντρο της να αλλάξει όψη και να γίνει χώρος στον οποίο ο καταναλωτής θα έρχεται πιο εύκολα, θα ψωνίζει πιο εύκολα για να αναπτυχθεί η οικονομία στο κέντρο της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι ο τρόπος και ο χώρος συνεργασίας με το Δήμο είναι πάρα πολύ μεγάλος και με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο».