«Η εικόνα και οι λειτουργίες του κέντρου της Αθήνας πρέπει να αλλάξουν άμεσα» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένας Δούρου, μετά από την επίσκεψή της στην έκθεση των οριστικών μελετών του «Rethink Athens» σχετικά με την ανάπλαση του άξονα της οδού Πανεπιστημίου.

«Η εικόνα και οι λειτουργίες του κέντρου της Αθήνας πρέπει να αλλάξουν άμεσα προκειμένου να ανταποκριθούν σε μια σύγχρονη, ανοικτή, με κοινωνικές υποδομές, πράσινη, φιλική προς τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, πρωτεύουσα. Και η αλλαγή αυτή μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από ανοικτή διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς. Με την κινητοποίηση δηλαδή της κοινωνίας των πολιτών ενόψει μιας τέτοιου εύρους παρέμβασης» τόνισε προσθέτοντας: 

Στο πλαίσιο αυτό εγγράφεται και η πρωτοβουλία «Rethink Athens», για την οποία η δημοτική μας παράταξη «Ανοικτή Πόλη» έχει διατυπώσει τις επιφυλάξεις της. Ένα παλιό όραμα του Αντώνη Τρίτση, η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου, μπορεί και πρέπει να αναβιώσει αφού όμως ιεραρχηθούν οι κοινωνικές και πολεοδομικές ανάγκες όχι μόνο του κέντρου αλλά και της "άλλης", της φτωχής, της κρυμμένης πίσω από τις ελάχιστες λαμπρές πλατείες, Αθήνας.

Η Ρένα Δούρου προσθέτει ότι «το ζητούμενο παραμένει κοινό: η ανάγκη αλλαγής του κέντρου της πόλης-για όλους και όλες. Ένα πρόταγμα που ακριβώς λόγω των διαστάσεών του και των οικονομικών του προϋποθέσεων (χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ) οφείλει να εντάσσεται σε μια ευρύτερη παρέμβαση που θα αφορά συνολικά στην πόλη και τις γειτονιές της. Γιατί το κέντρο πρέπει να είναι η κοινωνική και οικονομική καρδιά που τροφοδοτεί τις γειτονιές και όχι η βιτρίνα μιας ‘νεκρής’ πρωτεύουσας».