Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε στον πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας Ζαν Πιέρ Μπέλ, τον οποίο υποδέχθηκε το μεσημέρι, τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη της Γαλλίας στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη γαλλική κυβέρνηση και το γαλλικό λαό που μας στήριξε σε αυτή τη δοκιμασία που περνάμε», είπε.

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στο γάλλο πολιτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της κρίσης, χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά ακόμη διαπιστώνει καχυποψία στους εταίρους της. «Υποφέρει ακόμα. Δυστυχώς, δεν έχουμε βρει την κατανόηση που πιστεύαμε ότι θα είχαμε από τους εταίρους μας και την τρόικα, σε σχέση με τα επιτεύγματα που έχουμε σημειώσει. Συναντάμε μια απαράδεκτη δυσπιστία, την οποία προσωπικά θεωρώ προσβολή προς αυτό που η χώρα και ο λαός της έχει πετύχει», τόνισε.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της χώρα του στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Γαλλία «πάντα στεκόταν στην Ελλάδα. Βέβαια κατανοώ αυτό που λέτε για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο πρόεδρος της Γαλλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα ακριβώς στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας που αναφέρατε».