current views are: 1

11 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση17:14

Φιλιππίδη και Κυτέα συνεχάρη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, μας χαρίσατε σπουδαίες στιγμές συγκίνησης, υπερηφάνειας και ανάτασης».

Δημοσίευση 17:14’
αρθρο-newpost

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, μας χαρίσατε σπουδαίες στιγμές συγκίνησης, υπερηφάνειας και ανάτασης».

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, μας χαρίσατε σπουδαίες στιγμές συγκίνησης, υπερηφάνειας και ανάτασης. Αποδείξατε ότι όποιος επιμένει, είναι πειθαρχημένος και πιστεύει σε αυτό που κάνει, μπορεί να το φέρει εις πέρας με επιτυχία και να κατακτήσει πρωτιές».

Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε σήμερα μαζί με τον υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό και τη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του άλματος επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη και τον προπονητή του, Δημήτρη Κυτέα.

Αφού τους μετέφερε «τους θερμούς χαιρετισμούς και τα προσωπικά συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Σόποτ, ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε:

«Σεβόμαστε την προσπάθειά σας και το αποτέλεσμά της και σας επιστρέφουμε την αγάπη και την υπερηφάνεια που μας κάνατε να νιώσουμε, όταν είδαμε τον Κώστα να ανοίγει τα φτερά του και να πετάει τόσο ψηλά».

«Ήταν πραγματικά μια ανάσα χαράς και αισιοδοξίας που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε ο κ. Ανδριανός απευθυνόμενος στο νεαρό αθλητή και τον προπονητή του. «Δείχνει την προοπτική του Ελληνικού αθλητισμού παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Είμαστε κοντά στον αθλητισμό και, αυτούς τους οκτώ- εννέα μήνες, προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα δεκαετιών, όπως εκείνα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το ΟΑΚΑ όπου προπονείται ο Κώστας Φιλιππίδης».

Αφού συνεχάρησαν «και τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής μας αντιπροσωπείας που κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια στους ίδιους αγώνες», ο υπουργός, ο υφυπουργός και η γεν. γραμματέας συζήτησαν με τους κ.κ. Φιλιππίδη και Κυτέα για τα επόμενα σχέδιά τους και άκουσαν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης.

Μεταπτυχιακός φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κώστας Φιλιππίδης συνδυάζει σε καθημερινή βάση τις σπουδές του με την σκληρή προπόνηση. «Ζει και εργάζεται πειθαρχημένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυτέας, που τον παρακολουθεί από τότε που ήταν παιδί, «σαν δεύτερος πατέρας», όπως είπε ο αθλητής. «Φέτος το καλοκαίρι ξεκινάμε πολύ νωρίς τους αγώνες. Θα έχουμε ένα σκληρό πρόγραμμα με πολλά ταξίδια», πρόσθεσαν. Και, αφού ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της Πολιτείας για τη συμπαράσταση και την ενθάρρυνση, ζήτησαν να βελτιωθούν οι συνθήκες του προπονητηρίου του ΟΑΚΑ και να ξαναλειτουργήσει το κλειστό της Παιανίας. «Είναι μέτρα που θα βοηθήσουν όλους τους αθλητές», κατέληξαν.


σχετικα αρθρα