«Από την “Ελιά” λείπει η ΔΗΜΑΡ», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, το κόμμα του οποίου συμμετάσχει στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Συμμετέχουμε στην “Ελιά”» με όλη μας την καρδιά σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και τόνισε πως το εγχείρημα θα ήταν μία πραγματική ένωση της Κεντροαριστεράς εάν συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ.

Τόνισε πως σε τέτοια περίπτωση, ένα τέτοιο σχήμα θα είχε μεγάλες προοπτικές και εκτίμησε πως στο ενδεχόμενο εκλογών και με τη συμμετοχή του κόμματος του κ. Κουβέλη, το εγχείρημα θα λάμβανε διψήφιο ποσοστό.

«Κάτι τέτοιο (σ.σ η συμπόρευση με την Ελιά) θα ήταν προς το καλό και το συμφέρον όλων και της χώρας» σημείωσε.

«Τα βάρη που σήκωσα δύο χρόνια στην κυβέρνηση είναι τιμή μου. Η πορεία η δική μου είναι τιμή, και στοιχείο θετικό του βιογραφικού μου» ανέφερε για το πολιτικό κόστος που ανέλαβε ως υπουργός.

Όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπάνδρεου και την απόφασή του να μην παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση για τη σύσταση της Ελιάς, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι δεν εξεδήλωσε αρχηγική φιλοδοξία, ούτε έστρεψε το πρόσωπο του από το νέο σχήμα. «Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται και είναι ο βασικός κορμός της “Ελιάς”. Εκτιμώ ότι ίσως τον οδήγησε εκεί μία έλλειψη συζήτησης» παρατήρησε ο πρώην υπουργός.