Να πάρουν θέση για τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ των προσφυγικών κατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κάλεσε τους υποψήφιους Περιφερειάρχες η βουλευτής και υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου.

Σε δήλωσή της η κ. Δούρου χαρακτηρίζει ως «προθάλαμο για άλλη μια αξιοποίηση των προσφυγικών στο ΤΑΙΠΕΔ» ενώ προσθέτει ότι «η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να γίνει προπύργιο προστασίας της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας».

«Από την κυβέρνηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου, η οποία συστηματικά απαξιώνει και εκχωρεί τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών και των περιβάλλοντος, προς όφελος των συμφερόντων των ολίγων, δεν μπορεί κανείς να περιμένει σεβασμό της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Ακριβώς σαν και αυτήν που συνιστά το συγκρότημα των προσφυγικών κατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η μεταβίβασή του στο ΤΑΙΠΕΔ, που π.χ. κάνει διαγωνισμό για την εκχώρηση του Ελληνικού με μία (!) εταιρία, συνιστά τον προθάλαμο για άλλη μία ‘αξιοποίηση’ – τούτη τη φορά όμως σε βάρος της Μνήμης και της Ιστορίας του τόπου.

Η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να γίνει προπύργιο προστασίας της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας. Οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία και διατήρηση της ζώσας Ιστορίας της Αθήνας, με αρμονική ένταξη στον ιστό της του συγκροτήματος των προσφυγικών κατοικιών. Στο θέμα οφείλουν να πάρουν θέση οι δύο υποψήφιοι Περιφερειάρχες της κυβέρνησης.
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Σγουρός θα σωπάσει στο διαγραφόμενο πολιτιστικό έγκλημα, ευθυγραμμιζόμενος, όπως πράττει πάντα, με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης; Ο δε κ. Κουμουτσάκος συντάσσεται με την κυβερνητική απόφαση; Στο θέμα δεν χωρούν μισόλογα αλλά δεσμεύσεις» κατέληξε.