current views are: 1

12 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση09:40

Κριτική για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Die Linke

Kριτική δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την ώρα που έχει ριχτεί στη «μάχη» για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Αυτή τη φορά, η έμμεση κριτική ασκείται από άρθρο στον ιστότοπο iskra.gr και αφορά στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke. 

Δημοσίευση 09:40’
αρθρο-newpost

Kριτική δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την ώρα που έχει ριχτεί στη «μάχη» για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Αυτή τη φορά, η έμμεση κριτική ασκείται από άρθρο στον ιστότοπο iskra.gr και αφορά στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke. 

Kριτική φαίνεται να δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την ώρα που έχει ριχτεί στη «μάχη» για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Αυτή τη φορά, η έμμεση κριτική ασκείται από άρθρο στον ιστότοπο iskra.gr και αφορά στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στον ANT1. 

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του απαντά ότι «Δεν περιμέναμε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του, να μην υιοθετήσει ένα ανακριβές δημοσίευμα. Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κυρίας Μέρκελ». 

Η αντιπαράθεση γίνεται με αφορμή άρθρο του υποψηφίου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Γιώργου Βασσάλου, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο που εκφράζει την Αριστερή Πλατφόρμα και επιτίθεται στο Die Linke.

Στον εν λόγω άρθρο παρατίθεται report του υποψηφίου διδάκτορα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου Γ. Βασσάλου, με αφορμή το συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικές λύσεις για την κρίση χρέους», το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Ο συντάκτης του άρθρου ασκεί κριτική στoν εκπρόσωπο του Die Linke στο συνέδριο, κ. Αξελ Τρουστ, για την τοποθέτησή του εναντίον του χαρακτηρισμού του ελληνικού χρέους προς την τρόικα ως απεχθούς και κατά της διαγραφής του. 

Στο άρθρο αφού στοιχεία για τις απώλειες που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα από την αναδιάρθρωση του χρέους και από τα μέτρα που ελήφθησαν, επικρίνει τον κ. Τρουστ για τις θέσεις του. Προσθέτει, δε, ότι η γερμανική Αριστερά θα πρέπει να ζητήσει τη διαγραφή του χρέους από την πλευρά του πιστωτή και ότι αυτή θα ήταν μια πραγματικά διεθνιστική στάση, σε αντίθεση με την τρέχουσα του Die Linke.

«Το χειρότερο είναι ότι το Die Linke φαίνεται να έχει πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει την επιτακτικά αναγκαία μονομερή παύση πληρωμών και να προωθήσει μια “ομαλή διαπραγμάτευση” με σκοπό την προστασία των πιστωτών», καταλήγει το κείμενο.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κεδίκογλου υιοθετεί ξανά ανακριβές δημοσίευμα

«Μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα, όμως επιλέχθηκε η αναπαραγωγή μη δημοσιογραφικών πηγών για συγγραφή ρεπορτάζ.

 Δεν περιμέναμε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του, να μην υιοθετήσει ένα ανακριβές δημοσίευμα. Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κυρίας Μέρκελ» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 


σχετικα αρθρα