Πυρά τόσο κατά της εφημερίδας Καθημερινή όσο και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας για τις θέσεις του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αναπαραγωγή μη δημοσιογραφικών πηγών για τη συγγραφή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ» ενώ αναφορικά με τον κ. Κεδίκογλου ο οποίος επικαλέστηκε σε πρωινές του δηλώσεις το εν λόγω δημοσίευμα, τονίζει ότι «δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» προβάλλει την ανακριβή θέση πως το Γερμανικό κόμμα της αριστεράς Die Linke δεν υιοθετεί την θέση του Kόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διαγραφή του ελληνικού χρέους, κατά τα πρότυπα της λύσης που είχε υιοθετηθεί το 1953 για την αντιμετώπιση του γερμανικού χρέους, θέση άλλωστε που υποστηρίζει με συνέπεια και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλύπτοντας έτσι «φίλια πυρά». 

Μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα, όμως επιλέχθηκε η αναπαραγωγή μη δημοσιογραφικών πηγών για τη συγγραφή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. 

Δεν περιμέναμε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του, να μην υιοθετήσει ένα ανακριβές δημοσίευμα. Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κ. Μέρκελ.