Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως υποψήφιος για την θέση του προέδρου της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Ελλάδα για να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο περιοδειών αυτή τη φορά στο εσωτερικό της χώρας.  

Με το βλέμμα στραμμένο στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα να οργώνει την Ελλάδα αφού το τελευταίο δίμηνο βρέθηκε για μεγάλο διάστημα εκτός συνόρων.  

Η φυσική του παρουσία θεωρείται επιβεβλημένη σε όλες τις περιοχές της χώρας δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μεγάλο ατού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. « Όπως είναι γνωστό  τα μαζικά μέσα ενημέρωσης δεν δίνουν  τον χρόνο και την διάσταση  που αναλογεί σε παρόμοια γεγονότα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι  πιστεύουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κάνει ξανά  την πορεία προς τον… λαό προκειμένου να βρεθεί   δίπλα και πλάι στους Έλληνες  ψηφοφόρους. Στόχος να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι πρέπει  να βρεθούν στις κάλπες και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.   

Εν τω μεταξύ χθες ο Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισκέφθηκε προάστιο έξω από το Δουβλίνο θέλοντας να δει και να μιλήσει από κοντά με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας, τους κοινωνικούς φορείς και κατοίκους.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και  με  τους εκπροσώπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Στην δήλωση που έγινε μετά την συνάντηση  αποτυπώθηκε η διαπίστωση για  τις κοινές επιπτώσεις της κρίσης από τα μνημόνια της λιτότητας και τη δυνατότητα που υπάρχει στις ευρωεκλογές οι λαοί να πάρουν την τύχη στα χέρια τους ενισχύοντας την αριστερά και παλεύοντας για μια άλλη Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης.  

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  συναντήθηκε τέλος, με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ιρλανδία που αριθμεί περίπου χίλια μέλη , οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που βιώνουν στην Ιρλανδία συγκρίνοντας τη με αυτή  της Ελλάδας, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία που έχουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα για την Ευρώπη στο σύνολό της.