Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα που φτάνουν στη Συγγρού και στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία των υποψηφίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται μεν στη δεύτερη θέση, αλλά παραμένει μακριά από τον Γιώργο Καμίνη, ενώ έχει αρχίσει να νοιώθει στον σβέρκο του την ανάσα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.  

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος φιγουράρει τρίτος, πίσω από τον Γιάννη Σγουρό και τη Ρένα Δούρου. 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, δεύτερος, πίσω από τον Τζιτζικώστα, ενώ ο Σταύρος Καλαφάτης θα περάσει μεν στον δεύτερο γύρο, αλλά εκεί δεν φαίνεται να έχει καμιά τύχη απέναντι στον Μπουτάρη.  

Στην Αθήνα, ο Νικήτας Κακλαμάνης εμφανίζεται να διατηρεί το 30- 35% των (θεωρητικά) γαλάζιων ψηφοφόρων, έχοντας στο πλευρό του το σύνολο- σχεδόν- των παλιών δημοτικών συμβούλων με μοναδική ίσως εξαίρεση τον Χρήστο Τεντόμα. Το γεγονός κρατάει χαμηλά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος  δήλωσε «αν αισθανόμουν δημοσκοπικά ότι βρίσκομαι πολύ πίσω από τον κ. Κακλαμάνη, προφανώς εγώ θα είχα παραιτηθεί για να βοηθήσω την ενότητα της παράταξης». Όμως ο Κακλαμάνης δεν έχει διάθεση να παραιτηθεί και αυτό επιτρέπει τον  Γ. Σακελλαρίδη να ελπίζει ότι μπορεί να εκτοπίσει τον Α. Σπηλιωτόπουλο από τον δεύτερο γύρο.  

Στην Αττική, η (ομολογουμένως καλή) υποψηφιότητα του Γ. Κουμουτσάκου δεν «περπατάει» όπως θα ήθελε η ΝΔ. Ο Γ. Σγουρός- βλέπετε, έχει ισχυρά ερείσματα και στους «γαλάζιους» δημάρχους, μιας και ήταν αυτός που (ως περιφερειάρχης) χρηματοδότησε τα περισσότερα από τα έργα.  

Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Γ. Ιωαννίδης που έπεται του Απόστολου Τζιτζικώστα τον οποίο βλέπει να στηρίζουν- σιωπηρά αλλά καθαρά, κάποιοι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.  

Ανάλογα φαινόμενα- στήριξης του Ν. Κακλαμάνη- παρατηρούνται και στην Αθήνα, όχι μόνο από βουλευτές, αλλά και από πρώην υπουργούς (!) οι οποίοι μάλιστα κατά το παρελθόν είχαν αγαστή συνεργασία με τον Α. Σπηλιωτόπουλο.  

Τα προαναφερόμενα, έκαναν τον Αντώνη Σαμαρά να σημάνει συναγερμό και να ζητήσει επιτακτικά την συστράτευση όλων, ανεξαιρέτως, στο πλευρό των Σπηλιωτόπουλου- Κουμουτσάκου- Ιωαννίδη. Προς το παρόν ωστόσο, η αμέριστη στήριξη που ζήτησε ο Πρωθυπουργός δεν έχει καταγραφεί. Από όλους τουλάχιστον…