Για προσπάθειες της κυβέρνησης να κρύψει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα «βγαίνει από το ξεζούμισμα του λαού» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας «η λεγόμενη αντιπαράθεση κυβέρνησης – τρόικα για το πώς θα μοιραστεί το πρωτογενές πλεόνασμα επιχειρεί να κρύψει ότι το πλεόνασμα βγαίνει μέσα από το ξεζούμισμα του λαού, το οποίο θα συνεχιστεί είτε με μνημόνιο και τρόικα είτε με τους μηχανισμούς εποπτείας που έχει συγκροτήσει η ΕΕ».

«Όσα ψίχουλα από αυτό το πλεόνασμα και αν πάνε στην πιο ακραία φτώχεια, δε θα αποτελέσουν ανακούφιση ούτε θα ανακόψουν την πορεία επιδείνωσης συνολικά του λαού. Γι’ αυτό σήμερα χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα μαχητικό λαϊκό ρεύμα καταδίκης τόσο του εμπαιγμού και της πολιτικής της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων που υποστηρίζουν την ΕΕ και υπηρετούν το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, φέρνοντας από την «πίσω πόρτα» την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για το σήμερα και για το αύριο» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.