Προσκλητήριο για ανατροπή στις ευρωεκλογές του Μαίου απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, στη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν οπισθοχωρεί, αλλά μοιάζει ολοένα και περισσότερο με "οδοστρωτήρα" που συνθλίβει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γι αυτό, εκ μέτους και του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη,κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να στείλουν ηχηρό μήνυμα στις Βρυξέλλες και να ανοίξουν το δρόμο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Να δείξουν στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο ότι "οι μέρες τους τελείωσαν", όπως είπε.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα "γεράκια των Βρυξελλών" θέλουν να "δέσουν" τη χώρα και με νέο Μνημόνιο και σημείωσε:

"Εδώ και λίγο καιρό, οι ντόπιοι εντολοδόχοι της κ. Μέρκελ, εγκατέλειψαν τα…ανέκδοτα περί «success story» και άρχισαν άλλα: Έλεγε, για παράδειγμα, ο κ. Σαμαράς, ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος - που είναι μία φούσκα, αφού προέρχεται από τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού σε συνδυασμό με την στάση πληρωμών που ουσιαστικά έχει κηρύξει το κράτος - θα επιστρέψει στην κοινωνία. Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ήρθε η τρόικα να… βάλει στο χρονοντούλαπο τις υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού".

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε σε όσα είπε για την Τρόϊκα ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και σχολίασε πως τον καλωσορίζει στο αντιμνημονιακό μέτωπο και περιμένει να δει αν θα "τα βροντήξει" και από το υπουργείο.