Τη συμπαράσταση του στην ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου η οποία αρνήθηκε α διαθέσει από το κατάστημά της το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης

Με αφορμή τις απειλές που δέχθηκε η  Αρετή Γεωργιλή, ο κ. Μιχελάκης, σε κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα, τονίζει:

«”Αφιερώνουμε αυτό το σημείο προβολής στα βιβλία που θα έγραφαν τα θύματα του Δ. Κουφοντίνα. Δικαίωμα στην ελευθερία χωρίς δικαίωμα στη ζωή δεν μπορεί να υπάρξει”.

Το απλό μήνυμα στη βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου, με αφορμή τις …”συγγραφικές ανησυχίες” του αρχιδολοφόνου της 17Ν, που όμως είπε τόσα πολλά…. 

Για την καταχρηστική ιδιοποίηση της έννοιας της ελευθερίας έκφρασης και λόγου.

Για την επιλεκτική ευαισθησία συγκεκριμένων κύκλων υπέρ των δικαιωμάτων στυγνών και αδίστακτων εγκληματιών, αλλ’ όχι και των θυμάτων τους.

Για την αδίσταχτη καπηλεία από αυτούς της ίδιας της έννοιας της δημοκρατίας.

Για την απαράδεκτη προσβολή της μνήμης των αθώων θυμάτων της τρομοκρατίας. 

Για τη στυγνή εμπορική εκμετάλλευση του αβάστακτου πόνου των οικογενειών τους.  

Για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά όλων αυτών, που συμπονούν τους εγκληματίες, αλλά αδιαφορούν πλήρως για τα θύματα και την οδύνη των οικείων τους. 

Για την αχαρακτήριστη στάση μερίδας πολιτικών, που δεν διστάζουν να κλείσουν το μάτι ακόμα και στη βία και τα άκρα. 

Για την αδιαμφισβήτητη ευθύνη κάθε ενός από μας, όταν  αγοράζει αιματοβαμμένα σκουπίδια, από “απλή περιέργεια”.

Για την προκλητική, αλλά και γνωστή εδώ και χρόνια συμπεριφορά κάποιων ψευτοπροοδευτικών, που εκτοξεύουν απειλές σε όποιον τολμά να διαφωνήσει μαζί τους.

Η Αρετή Γεωργιλή, που “τόλμησε” να αναρτήσει στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου της το παραπάνω μήνυμα, είναι ο πιο πρόσφατος στόχος των ύβρεων και των απειλών τους.

Όμως όσο παρεισφρύουν τα άκρα και οι ακρότητες διαβρώνοντας την ελληνική κοινωνία, δεν θα είναι ο τελευταίος.»