Για αδράνεια σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στο Γηροκομείο Αθηνών κατηγόρησε το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση εργαζομένων του Γηροκομείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων Άνω Αμπελοκήπων.

Ο κ. Σοφιανός αναφέρθηκε σε επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στην περιοχή των Αμπελοκήπων, σημειώνοντας ότι το Γηροκομείο είναι «ένα πολύτιμο φιλέτο γης σε σχεδιασμούς αξιοποίησης δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ των προσφυγικών της Αλεξάνδρας δεν είναι τυχαία. Οι αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια μαζί με τους κατοίκους για ανάπλαση των προσφυγικών από το Δημόσιο και το δήμο είναι η απάντηση στην όψιμη ευαισθητοποίηση που ακούγεται».

Και πρόσθεσε:

«Το σκηνικό εμπορευματοποίησης συμπληρώνεται από το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη χρήση δημοτικού οικοπέδου που έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού».

Σε ό,τι αφορά ειδικά το Γηροκομείο Αθηνών εξέφρασε την αλληλεγγύη της Λαϊκής Συσπείρωσης «στον αγώνα που δίνουν εδώ και 40 μήνες οι εργαζόμενοι για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να προστατέψουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους». Και επέκρινε τη διοίκηση του δήμου διότι «από τον Φεβρουάριο 2011 που βάλαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πέρασαν δύο χρόνια για να αναγκασθεί η διοίκηση Καμίνη να ορίσει Επίτροπο, υλοποιώντας αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».