current views are: 1

13 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση05:11

Σε ετοιμότητα ακόμα και για εθνικές εκλογές στην Κουμουνδούρου

Έτοιμοι για όλα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ αφού κανείς δεν μπορεί να προδικάσει εάν η διαφαινόμενη κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα είναι αληθινή ή εάν πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι.

Δημοσίευση 05:11’
αρθρο-newpost

Έτοιμοι για όλα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ αφού κανείς δεν μπορεί να προδικάσει εάν η διαφαινόμενη κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα είναι αληθινή ή εάν πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Έτοιμοι για όλα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ αφού κανείς δεν μπορεί να προδικάσει εάν η διαφαινόμενη κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα είναι αληθινή ή εάν πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτό λένε τουλάχιστον με έμφαση τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν και να εκτιμήσουν το μέγεθος της κρίσης.  

Μάλιστα δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα θελήσουν να κάνουν θεαματική έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου δεδομένου ότι και οι δυο αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα δεν πάνε άλλο. « Μπορεί να θελήσουν να κάνουν ηρωική έξοδο αφού βλέπουν ότι η τρόικα δεν αναγνωρίζει κανένα πρωτογενές πλεόνασμα στο οποίο είχε επενδύσει πολλά η  κυβέρνηση αλλά αντίθετα ζητά και νέα μέτρα και νέα μνημόνια.» 

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πρόσθετα πάντως  ότι με τα αλλεπάλληλα παιχνίδια της η κυβέρνηση στο τέλος θα την πάθει σαν τον λύκο με τα πρόβατα. «Θα έχει πραγματικό πρόβλημα αλλά κανείς δεν θα την πιστεύει.»
Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η τοποθέτηση που έκαναν τα στελέχη της Κουμουνδούρου για την κατάσταση που  έχει διαμορφωθεί. 

«Την ώρα που  το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης καταρρέει οι εκπρόσωποί της εμφανίζονται «σαν έτοιμοι από καιρό» να έρθουν αντιμέτωποι με την τρόικα έλεγαν δηκτικά. Φυσικά κρύβουν με επιμέλεια , ότι ακόμα κι αν σκιαμαχούν στα επουσιώδη,  υπάρχει πλήρης σύμπλευση και συνενοχή στα ουσιώδη της μνημονιακής πολιτικής, στη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση των κοινωνικών δομών.  

Πρόσθεταν ακόμα ότι «η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στον τοίχο τόσο για την ταμπακιέρα του χρηματοδοτικού και του δημοσιονομικού κενού , όσο κυρίως εξαιτίας του εγκλωβισμού της στην καταστροφική στρατηγική του μνημονίου.  Είναι ανήμπορη να ψελλίσει την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και παρακαλεί για το μοίρασμα των ψίχουλων του πρωτογενούς πλεονάσματος ενόψει των εκλογών». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως όλο το τελευταίο διάστημα έχουν κατά νου ότι η κυβέρνηση  δεν αποκλείεται να στήσει τριπλές κάλπες εάν δει ότι η επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές θα είναι πολύ χειρότερη για τους δυο εταίρους.. Έτσι δεν αισθάνονται διόλου αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις. Απλώς τις περιμένουν.


σχετικα αρθρα