Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ημέρα ΠΑΣΟΚ- και πρώην ΠΑΣΟΚ- ήταν η χθεσινή για το υπουργείο Εξωτερικών καθώς το κατώφλι του πέρασαν πολλοί βουλευτές του κινήματος αλλά και συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Στο κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας βρέθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε με τον κ. Βενιζέλο και για την πορεία της "Ελιάς" και για την πορεία του κυβερνητικού έργου με αιχμή τις νέες απαιτήσεις της τρόικας

Η επαναπροσέγγιση Βενιζέλου-Λοβέρδου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και αποτυπώθηκε στον μέγιστο βαθμό το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Ελιάς. 

Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι έχουν βρει (και πάλι) πολλά σημεία συνεννόησης και οι επαφές τους είναι το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα πυκνές. 

Στις συζητήσεις τους περιλαμβάνονται και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις αντιδράσεις του Γιώργου Παπανδρέου και από κοινού προσπαθούν να διερμηνεύσουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του πρώην πρωθυπουργού. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει κρατήσει κάποιους διαύλους επικοινωνίας με το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση πάντως να εκτιμήσει ακριβώς τις επόμενες κινήσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο πως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ακόμη δεν έχει καταλήξει μέχρι ποιου σημείου είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Οι ασαφείς προθέσεις του σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις του προκαλούν στασιμότητα και στην δραστηριότητα των λεγόμενων "παπανδρεϊκών". 

Εν προκειμένω η κίνηση των 11 (πρώην υφυπουργών) πάγωσε την προγραμματισμένη για χθες συνάντησή της, περιμένοντας να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από πλευράς Παπανδρέου. 

Τις επόμενες πάντως ημέρες θα γίνει σύσκεψη των μελών της για να ληφθούν αποφάσεις για την συμμετοχή τους ή μη στο ευρωψηφοδέλτιο.