Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το σενάριο για τριπλές εκλογές τον Μάιο, πρωτοεμφανίστηκε τον Νοέμβριο. Εξαφανίστηκε τον Δεκέμβριο και επανεμφανίστηκε (με πληθώρα δημοσιευμάτων) τον Ιανουάριο. Έκτοτε χάθηκε, ως χθες το απόγευμα. Οπότε, στα δημοσιογραφικά γραφεία, άρχισε να κάνει γύρο η φημολογία ότι ο Σαμαράς ετοιμάζεται για τριπλές κάλπες στις 25 Μαΐου- και για τον… χορό του Ζαλόγγου, συμπληρώνουμε εμείς. 

Το περίεργο ήταν ότι η φημολογία δεν προερχόταν από δημοσιογράφους οι οποίοι καλύπτουν την κυβέρνηση. Αντιθέτως όσοι ρωτήθηκαν, εξέφραζαν παντελή άγνοια ή και έκπληξη μιας και το θέμα, από αυτά που γνωρίζουν, έχει κλείσει ή μάλλον, επί της ουσίας δεν έχει ανοίξει ποτέ.   

Τι είχε συμβεί για να μην σας κρατάμε σε έκπληξη: Η φήμη είχε πηγή το… Ποτάμι! Ναι το Ποτάμι είχε την «πληροφορία» και μάλιστα τα στελέχη του θορυβήθηκαν και αποφάσισαν να συγκαλέσουν εσπευσμένα σύσκεψη, την οποία συγκάλεσαν, δεν συγκάλεσαν δεν το γνωρίζουμε- δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία άλλωστε, αφού το παραμύθι ήταν ωραίο αλλά… δεν είχε δράκο.  

Θα μπορούσαμε να γράψουμε καμιά 400ριά λέξεις χλευάζοντας τις δυνατότητες και το ταλέντο πολιτικής ανάλυσης που έχει το στελεχικό δυναμικό του Ποταμιού, αλλά θα αποφύγουμε τον πειρασμό. Επανερχόμαστε λοιπόν στην ουσία του θέματος

Θέμα τριπλών εκλογών δεν υφίσταται. Ο βασικός λόγος είναι ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με διαφορά που αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους. Όμως ακόμη και στην περίπτωση που ο Σαμαράς εκτιμούσε πως με ένα ντεμαράζ θα προσπερνούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έφερνε τη ΝΔ στην πρώτη θέση, θα όφειλε να συνεκτιμήσει και αν το εκλογικό αποτέλεσμα μιας βουλευτικής αναμέτρησης τον Μάιο, του δίνει με βεβαιότητα κυβερνητικό εταίρο- ας μην μας διαφεύγει ότι οι εποχές της αυτοδυναμίας μάλλον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτή τη στιγμή, βεβαιότητα για την ύπαρξη κυβερνητικού εταίρου με τον οποίο η ΝΔ να κερδίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν μπορεί να υπάρχει- μιλάμε για όσους έχουν μυαλό στο κεφάλι τους. Το ΠΑΣΟΚ- βλέπετε, κινείται δημοσκοπικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. 

Αντιθέτως, οι ευρωεκλογές και κυρίως το ποσοστό που θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, ενδέχεται να κρίνουν τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών. Στην περίπτωση κατά την οποία καταγράψει ένα αξιοπρεπές ποσοστό, θα βάλει σε πειρασμό τον Α. Σαμαρά, υπό την προϋπόθεση ότι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απαγορευτική και ότι ως τον Νοέμβριο (για τότε μιλάμε) το Μνημόνιο θα έχει τελειώσει, η τρόικα θα μας έχει αποχαιρετίσει και θα έχει αρχίσει να φαίνεται φως στο τούνελ.