Η δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων στη συζήτηση Βαρβιτσιώτη- Ράιχενμπαχ

Η δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων στη συζήτηση Βαρβιτσιώτη- Ράιχενμπαχ

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισμός σε ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ) θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα την παρακολούθηση της εφαρμογής τής εθνικής στρατηγικής στον λιμενικό τομέα, καθώς και την εποπτεία των λιμένων, κρατικών και ιδιωτικών, και στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια σχετικά με τη χρηματοδότησή της ή το προσωπικό που θα εργάζεται σε αυτή.

Η δημιουργία της ΡΑΛ που θα έχει εποπτικό ρόλο σε οποιαδήποτε σύμβαση στα λιμάνια αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργού Ναυτιλίας, καθώς η λειτουργία της θα είναι απαραίτητη για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των λιμενεργατών, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, είχε πει πως στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής θα περιλαμβάνεται τροπολογία σχετικά με την ΡΑΛ για να επιβλέψει τη σχετική σύμβαση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο