current views are: 1

13 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση20:40

Βενιζέλος: Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε συμφωνία με την τρόικα μέχρι την Κυριακή

Επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι την Κυριακή διαβλέπει η κυβέρνηση, έπειτα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Δημοσίευση 20:40’
αρθρο-newpost

Επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι την Κυριακή διαβλέπει η κυβέρνηση, έπειτα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι την Κυριακή διαβλέπει η κυβέρνηση, έπειτα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά και την ενημέρωση που έλαβαν από τον Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «έχει συμφωνηθεί το πλαίσιο» και «πως είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή».

Ο κ. Βενιζέλος έδειξε να μην ανησυχεί από το ενδεχόμενο να μην περάσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες κάποιες ρυθμίσεις, καθώς όπως είπε «εμείς ενεργούμε στο όνομα του Κοινοβουλίου». 

Για τη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης ότι «είναι πιο εύκολη η συμφωνία στα πολύ μεγάλα ζητήματα απ’ ότι στα μικρά, τα οποία επί της ουσίας είναι κι αυτά μεγάλα».

Ερωτηθείς για το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «το πλεόνασμα υπάρχει, είναι δεδομένο. Το πλεόνασμα είναι για κοινωνικούς και αναπτυξιακούς στόχους, όπως έχει συμφωνηθεί, καθώς όταν κατευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες βοηθά την ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ερώτηση για τα εργασιακά σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «δεν επιμένουν σε κάτι που είναι προκλητικό για τους εργαζομένους, τους ανέργους κλπ».

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να στρέψει τα «πυρά» του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μέγεθος των προβλημάτων όλο αυτό το χρονικό διάστημα καταδεικνύει και τη δυσκολία του εγχειρήματος, κάτι που το λέω για όσους νομίζουν ότι με την πολιτική τους ισχύ, τον τσαμπουκά τους και τη γοητεία τους θα λύσουν προβλήματα, που εμείς προσπαθούμε να λύσουμε καιρό τώρα».

Στουρνάρας: Δύσκολα, αλλά όχι απαισιόδοξα τα πράγματα»

«Ξεκινήσαμε να κοιτάζουμε το αναθεωρημένο κείμενο της συμφωνίας, με στόχο να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό», είπε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και προσέθεσε πως «είναι δύσκολα αλλά όχι απαισιόδοξα τα πράγματα».

Σε σχέση με τις αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ (γάλα, βιβλία, κλπ), επεσήμανε ότι «το κουβεντιάζουμε, θα φανεί τις επόμενες ημέρες». 

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014».


σχετικα αρθρα