Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Θέατρο σκιών χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αντιπαράθεση της ελληνικής κυβέρνησης με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε ο οποίος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει την επόμενη δώσει εάν δεν κάνει πράξη τα προαπαιτούμενα. 

Παρά το γεγονός ότι ο κομματικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει μια αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μιλούν για μια ακόμη παράσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές η οποία έχει στηθεί αυτή την φορά με φόντο της ευρωεκλογές. 

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων της ελληνικής πλευράς, παρά το γεγονός ότι   όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε μια πολιτική εις βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και  ο κ. Σόιμπλε από τη μεριά του πρέπει να εμφανιστεί στην γερμανική κοινή γνώμη ότι δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει τίποτα στους «τεμπέληδες» ʽΈλληνες.» έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. « Άρα και οι δυο πλευρές φραστικά εμφανίζονται ανυποχώρητες δεδομένου ότι και στην Ελλάδα και την Γερμανία ψηφίζουμε για ευρωεκλογές. 

Οι ίδιοι άνθρωποι εξέφραζαν ακόμη την άποψη ότι η δόση θα δοθεί σε κάθε περίπτωση «Κανένας Σόιμπλε και κανένας Σαμαράς δεν θα βάλει σε κίνδυνο την ισορροπία του ευρωπαϊκού συστήματος» έλεγαν χαρακτηριστικά. 

Σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα  το οποίο  η κυβέρνηση επιθυμεί να μοιράσει στους ένστολους και τους  χαμηλοσυνταξιούχους ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε «σοκολατάκι στον ετοιμοθάνατο». 

«Εμένα μου θυμίζει αυτή η υπόθεση αυτούς που πάνε και δίνουν αίμα και στο τέλος τους δίνουν κι ένα «σοκολατάκι» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης  Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει υπάρξει μια αφαίμαξη κατ΄ εξακολούθηση του ελληνικού λαού και το σοκολατάκι δεν θα το πάρουν και όλοι. Θα το πάρουν ορισμένοι. Πρόκειται λοιπόν περί μίας κοροϊδίας. Όχι λοιπόν. Αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο έχει προκύψει με έναν τρόπο όπου έχει βυθίσει την οικονομία στην ύφεση και έχει επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική εξαθλίωση είναι τα αποτελέσματα μιας λάθος πολιτικής. Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς να μπούμε σ΄ αυτή τη συζήτηση.»