Για έναν δύσκολο και αντίξοο αγώνα έκανε λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θεωρεί ότι ο αγώνας που δίνεται είναι άνισος δεδομένου ότι υπάρχει και συνυποψήφιός του από το ίδιο κόμμα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε πως θα ήταν ανειλικρινής αν έλεγε ότι είναι ευχάριστο. 

«Προφανώς είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο αντίξοος αγώνας, και προφανώς είναι και δυσάρεστος αγώνας, γιατί είναι τελείως διαφορετικό να βλέπεις ότι ένας χώρος στοιχισμένος και ενωμένος προχωράει μπροστά, και τελείως διαφορετικό όταν βλέπεις ότι πίσω σου υπάρχει μια προσπάθεια που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις και να πετάξεις» είπε.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να κατέβει στην τοπική αυτοδιοίκηση ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι αν και βασανίστηκε αρκετά στην αρχή, δύο ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφασή του. «Ο πρώτος λόγος είναι γιατί μέσα από τη διαδρομή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή αποκόμισα μια σημαντική εμπειρία. Η εμπειρία αυτή μου δόθηκε γιατί ήρθα στην Αθήνα από μικρός και στην Αθήνα είχα πολλές ευκαιρίες και κατάφερα να κάμω μια καριέρα. Η καριέρα αυτή  και η εμπειρία που αποκόμισα είναι καιρός να επιστραφεί πίσω στην πόλη που μου έδωσε αυτές τις ευκαιρίες. Και το δεύτερο και σημαντικότερο είναι γιατί πράγματι μπορώ. Έκανα μια διαδρομή στην κεντρική πολιτική σκηνή, βάζω μια τελεία και πιστεύω ότι μπορώ να ξεκινήσω ένα καινούργιο κεφάλαιο, που έχει να κάνει με το να φτιάξουμε την πόλη που αγαπάμε, την πόλη που θέλουμε, την πόλη που ζούμε, να κάνουμε την αλήθεια να μας αγκαλιάσει και πάλι. Εγώ πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει από ανθρώπους που έχουν όχι μόνο στόχο αλλά και την εμπειρία για να το κάνουν» απάντησε.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί από την πολιτική εάν αποτύχει ως δήμαρχος ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε καταφατικά. 
«Από την πρώτη στιγμή είπα ότι θα δώσω ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα ενεργειών έτσι ώστε να μπορούν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι να με ελέγχουν κάθε ημέρα. Στόχος μου είναι να πετύχει και μπορώ να πετύχω. Γιατί έχω και τη γνώση και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να προχωρήσω με ρήξεις και τομές» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν κάνω μεγαλεπήβολα οράματα και δεν δίνω μεγάλες υποσχέσεις. Λέω συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και προχωρώ έργο-έργο κάθε ημέρα».

Τέλος, σχετικά με τον αντίπαλό του τον κ. Καμίνη ο Άρς Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι «εμφανίζεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις 
 γιατί δεν είναι αθροισμένες οι δυνάμεις του χώρου μας».