Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Αν ρωτήσεις στην Κουμουνδούρου «πως βλέπεις τον Γαβριήλ και τη Ρένα», θα πάρεις την απάντηση «καλά πάνε». Ωστόσο, ο συνομιλητής σου, αμέσως μετά θα προσθέσει ένα «αλλά» και θα αρχίσει να απαριθμεί προβληματισμούς και ερωτήματα για την τελική έκβαση των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα και των περιφερειακών στην Αττική.

Ο λόγος είναι απλός: Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Ρένα Δούρου, όπως δείχνουν τα πράγματα (και οι δημοσκοπήσεις) πηγαίνουν… καλά, δηλαδή συμπαθητικά. Δεν απογοητεύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτοχρόνως δεν προκαλούν δα και… ρίγη συγκίνησης.  

Στην Αθήνα, ο νεαρός, συμπαθής και σοβαρός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι θα αγωνιστεί να περάσει στον δεύτερο γύρο και ότι αν αυτό συμβεί, θα βρει απέναντί του τον Γ. Καμίνη, ο οποίος (στον δεύτερο γύρο) από τον Σακελλαρίδη δεν χάνει σε καμιά περίπτωση. Μπορεί η ηλικία του να παραπέμπει στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τον Δήμο Αθηναίων, όμως, η αύρα του, το πέρασμα στον κόσμο δεν έχει καμιά σχέση με εκείνες τις μέρες του 2006. Θα πείτε, ο Τσίπρας, επειδή ανέδειξε αυτό το ταλέντο που είχε, δύο χρόνια μετά αναδείχθηκε και πρόεδρος του κόμματος- σωστό. Όμως και τώρα, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα περίμεναν μια καλύτερη τύχη και όχι ένα υποψήφιο που χάνει από ένα άχρωμο νοικοκύρη, ενώ το κόμμα τους φιγουράρει πρώτο στις δημοσκοπήσεις.  

Στην Αττική, η Ρένα Δούρου πάει καλύτερα. Εμφανίζεται να προηγείται του Κουμουτσάκου και να μπαίνει με σχετική ευκολία στον δεύτερο γύρο. Εκεί όμως, χάνει με ευκολία από τον Γ. Σγουρό. Κι αυτή η ευκολία είναι που στέκεται βαριά στον λαιμό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η απώλεια της Αθήνας και της Αττικής, σε συνδυασμό με τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, όπου οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμιά τύχη, δημιουργεί προβληματισμό και (κάποιες) γκρίνιες στην Κουμουνδούρου. Είναι και τα ποσοστά του κόμματος στις ευρωεκλογές, που δεν βοηθάνε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται με… ανοιχτά πανιά. Ο χάρτης την βραδιά των εκλογών, δεν θα βαφτεί- όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν, με τα χρώματα που θα επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Εδώ, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Αυτό της επιλογής του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ενώ υπάρχει ο Μπουτάρης (μεταξύ μας είναι πολύ πιο σοβαρός και αριστερός από πολλούς ΠΑΣΟΚους που έχουν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…