Με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη συναντήθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Σε χαλαρό κλίμα και ενώπιον των δημοσιογράφων, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», οι δύο υποψήφιοι τον ενημέρωσαν για την πορεία του προεκλογικού αγώνα και τα θέματα της περιοχής.

Όταν οι δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν στον κ. Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ επέλεξε μια νέα προσέγγιση που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται στα μηνύματα και τις ανάγκες των καιρών. Επιλέξαμε να αποκομματικοποιήσουμε τις εκλογές, μη δίνοντας χρίσματα. Δηλαδή, επιλέξαμε να μην ποδηγετήσουμε τα στελέχη μας, τα μέλη μας και να αφήσουμε να εκφραστούν ελεύθερα. Δεν υπάρχει χρίσμα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ποινές, δεν υπάρχουν κυρώσεις, δεν υπάρχουν πειθαρχικές συνέπειες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιλογή. Η ΝΔ δεν είναι δυνατό να μην έχει άποψη για το ποιος θα ήταν καλύτερος για τον ρόλο του δήμαρχου ή τον ρόλο του περιφερειάρχη. Είχαμε θέσει κριτήρια που θεωρούμε ότι πρέπει να πληρεί ο υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου και του περιφερειάρχη, αντίστοιχα, και κρίναμε ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Γιάννης Ιωαννίδης και στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Καλαφάτης ήταν οι πλέον ενδεδειγμένοι στις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει. Από κει και πέρα ο αγώνας δίνεται. Δίνεται σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια προσπάθεια να βγούμε από την κρίση και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει τον δικό της ρόλο και να είναι όσο γίνεται πιο αποτελεσματική».

Σε ερώτηση γιατί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιλέχθηκε ο κ. Ιωαννίδης και όχι ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, απάντησε:

«Σας είπα πώς κινήθηκε η ΝΔ Από κει και πέρα όσοι κινήθηκαν με προσωπικές επιλογές, θα κριθούν από τον κόσμο».

Για την περίπτωση που εκλεγούν «αντάρτες» υποψήφιοι, είπε «δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις».