Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος θα συμμετάσχει στην 27η Κοινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ομάδας χωρών Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ) με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, στις 17-19 Μαρτίου.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Γεροντόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραθέσουν δεξίωση, στο Στρασβούργο, προς τιμήν των μελών της Συνελεύσεως, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Την Τρίτη ο κ. Γεροντόπουλος θα μιλήσει στη Συνέλευση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την κλιματική αλλαγή, καθώς και για τη σχετική ελληνική εμπειρία, ενώ θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της Συνέλευσης.

Την Τετάρτη ο υφυπουργός, εκπροσωπώντας το Συμβούλιο της ΕΕ και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Λαίδη Άστον, θα προβεί, ενώπιον της Συνέλευσης, στη δήλωση του Συμβουλίου, στη δε συνέχεια θα απαντήσει σε γραπτές ερωτήσεις, οι οποίες έχουν υποβληθεί στο Συμβούλιο από τα μέλη της Συνέλευσης και θα ακολουθήσει γύρος ελεύθερων ερωτήσεων.