Για "παιχνίδι" και "θέατρο" της κυβέρνησης και της τρόικας ότι διαπραγματεύονται έκανε λόγο ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, κατά την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Η στρατηγική των αναγκών".

"Βλέπουμε σήμερα να συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι με την τρόικα, που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, αλλά στην πραγματικότητα σε συνεννόηση με την τρόικα, διότι σε όλες τις χώρες ακολουθείται η ίδια πολιτική, κερδίζουν μόνο χρόνο για να μπορέσουν να έχουν μια αξιοπρεπή ήττα στις εκλογές", είπε ο κ. Μηλιός και πρόσθεσε: "Γιατί είναι σίγουρο ότι οι τριπλές εκλογές θα αποτελέσουν ένα ηχηρό πλήγμα στην κυβέρνηση, μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα δείξουν ότι υπάρχει τεράστια αναντιστοιχία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και στο συσχετισμό δυνάμεων, όπως υπάρχουν στη Βουλή. Και με τον τρόπο του ο ελληνικός λαός θα πει σε αυτή την κυβέρνηση: Τέλος η λιτότητα φύγετε. Επομένως έχουμε μπροστά μας έναν πολύ σημαντικό αγώνα, έχουμε τρεις κάλπες αλλά μόνο μία επιλογή να νικήσουμε και αυτό θα κάνουμε. Τον Μάιο λήγουν τα ομόλογα που πρέπει να πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές και συγκεκριμένα στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ γι αυτό μέχρι τότε έχουν καιρό να συνεχίσουν αυτό το θέατρο ότι διαπραγματεύονται".

Σε ότι αφορά στο βιβλίο του τόνισε πως με αυτό προσπαθεί να σκιαγραφήσει τη μεγάλη τομή που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνει κυβέρνηση, έχοντας κιόλας τη συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος όχι μόνο θα ψηφίζει ή θα επικροτεί, αλλά θα υποδεικνύει και τις λύσεις μέσα από τις νέες διαδικασίες δημοκρατίας που θα μπουν μπροστά, καθώς θα αλλάξει σελίδα με ριζικό τρόπο στη χώρα μας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο διδάκτωρ Φιλοσοφίας Μιχάλης Μπαρτσίδης.

Κατά την παραμονή στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μηλιός συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο.