Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε παράλληλα «μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα την τριπλή εκλογική μάχη», που έρχεται.

Σε ομιλία του στην Κομοτηνή, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι έφτασε η «ώρα για την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή» και προσέθεσε πως ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι «η τελευταία ελπίδα πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποι της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα».

Μάλιστα τόνισε ότι δεν απευθύνεται μόνο στους «αριστερούς, αλλά στον κάθε δημοκράτη όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες», και έκανε λόγο για «ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, και συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας».

Επίθεση εξαπέλυσε κατά του Βερολίνου, λέγοντας πως η «Ευρώπη γερμανοποιείται και διαχωρίζεται σε πατρίκιους και πληβείους, πλούσιους και φτωχούς, πειθαρχικούς και απείθαρχους, βόρειους και νότιους».

«Γι' αυτό», συνέχισε, οι ευρωεκλογές «που έχουμε μπροστά μας είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία», καθώς όπως σημείωσε «είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους ευρωπαϊκούς λαούς να στείλουν στον αγύριστο τις τρόικες και τα μνημόνια και να βάλουν τη σφραγίδα τους στον αγώνα για μια άλλη Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την κατηγόρησε πως έχει «ακροδεξιά χαρακτηριστικά», και συνέχισε λέγοντας ότι «παριστάνει τον σκληρό διαπραγματευτή για να αποτρέψει δήθεν τα χειρότερα που η τρόικα απαιτεί».

«Το πλεόνασμα αυτό είναι βαμμένο με αίμα, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, και προσέθεσε ότι «είναι προϊόν αφάνταστης δυστυχίας και απίστευτων στερήσεων του ελληνικού λαού». Εκτίμησε παράλληλα πως η δόση θα δοθεί και «κάποια ψίχουλα θα μοιραστούν».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για success story νούμερο δύο, με γερμανική σκηνοθεσία και τους γνωστούς κομπάρσους και εξήγησε λέγοντας:

«Η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα. Αυτό, είπε, έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας. Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί μία στημένη έξοδος στις αγορές…και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads».

«Για να επιτευχθούν αυτά τα σενάρια», είπε ο κ. Τσίπρας, οι αριθμοί έγιναν «λάστιχο».

«Εμφανίζουν μειωμένο το ΑΕΠ του 2012. Έτσι μεταφέρουν ύφεση από το 2013 στο 2012 για να εμφανιστούν ότι έπιασαν τους στόχους. Δείχνουν δηλαδή χειρότερο το 2012 για να φανεί καλύτερο το 2013» είπε.

Σε σχέση με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος τόνισε ότι «δεν θα το αγνοήσουμε, ωστόσο πρώτα θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό».

«Γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς που 70 χρόνια μετά ακόμα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις» χαρακτηριστικά και επανέφερε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το ζήτημα του χρέους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί την μόνη αξιόπιστη, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για το χρέος: Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, όπως το 1953 για τη Γερμανία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεσμεύθηκε για αλλαγή εκ βάθρων του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.

Ακόμη δεσμεύθηκε ότι «με δημοκρατικό και συντεταγμένο τρόπο η δικαιοσύνη θα κληθεί να επιβάλει την κάθαρση και την τιμωρία των λίγων που πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου και των πολλών».