Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Υπό τον φόβο της αντίδρασης των «παπανδρεϊκών» απέναντι στο νομοσχέδιο που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πορεύονται στο ΠΑΣΟΚ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν-σιωπηρά και μόνο στις μεταξύ τους συζητήσεις- τον φόβο μήπως οι τράπεζες αποτελέσουν νέα εστία έντασης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τροφοδοτώντας και την εσωστρέφεια που ταλαιπωρεί το κόμμα από την Συνδιάσκεψη και έπειτα.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν και κάποιοι λένε πως έχουν πληροφόρηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προτίθεται να ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο ακριβώς γιατί -κάτι που θα περιγράψει και στο βιβλίο του- οι τραπεζίτες έπαιξαν κεντρικό ρόλο, όπως πιστεύει στην πτώση της κυβέρνησής του τον Νοέμβριο του 2011.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο αν και «παπανδρεϊκοί» βουλευτές υποστηρίζουν πως όσοι καλλιεργούν την σχετική φημολογία ίσως και να το κάνουν εκ τού πονηρού για να τροφοδοτούν την ένταση. Το επιχείρημά τους είναι πως από την στιγμή που το νομοσχέδιο δεν έχει καν παραδοθεί στο ΠΑΣΟΚ από το υπουργείο Οικονομικών δεν γίνεται να δημιουργούνται πρώιμα συμπεράσματα για την στάση τους κατά την ψηφοφορία.

Πάντως ένα άλλο επίσης ευαίσθητο στοιχείο είναι ότι το νομοσχέδιο θα παραλάβει ο υπεύθυνος για θέματα οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος σύμφωνα με παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη τηρεί μία μυστικοπαθή στάση για το θέμα...