«Ελπίζω ότι και στην περίπτωση του γάλακτος θα επικρατήσει η λογική, όπως συνέβη και στην περίπτωση της φορολόγησης των αγροτικών κτισμάτων, μετά από τη δικαιολογημένη αντίδραση μεγάλου αριθμού βουλευτών». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Έτος Οικογενειακής Εκμετάλλευσης & Συλλογικής Δράσης» που διοργανώθηκε, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Κιλελέρ 2014».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ακράδαντα ότι μόνο μέσω ενός αναγεννημένου και εύρωστου αγροτικού τομέα μπορεί να έλθει η πραγματική ανάπτυξη, καθώς οι προϋποθέσεις γι' αυτήν την προοπτική υπάρχουν και όλες οι αποφάσεις, οι δράσεις, και οι προσπάθειες στοχεύουν στην πραγματοποίησή της. «Για τους ίδιους λόγους άλλωστε εγείραμε, με στέρεα επιχειρήματα, τις ενστάσεις μας σε ρυθμίσεις και προτάσεις που θα είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως η χώρα, χάρη στη συνεχή και αταλάντευτη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά και κυρίως τις θυσίες του ελληνικού λαού, παραμένει ισότιμο μέλος της ΕΕ. «Ελπίζω», σημείωσε, «ο ελληνικός λαός που έχει υποστεί τόσες θυσίες να μη δώσει μια κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα, τώρα που όλα δείχνουν ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και τις επιτροπείες».