«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα στη εξέλιξη της διεθνούς κατάστασης. ΄Ισως  ζούμε τη γέννηση  ενός νέου ψυχρού πολέμου» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του Σχεδίου Β.

«Κύριος υπεύθυνος γι αυτό είναι η Ευρωπαικη Ενωση .Και συγκεκριμένα οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Πολωνίας. Η  Ευρωπαική Ενωση στήριξε την κατάρρευση του συμβιβασμού που είχε επιτευχθεί μεταξύ της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης  στην Ουκρανία. Αυτή διόρισε την ακροδεξιά κυβέρνηση με συμμετοχή της ουκρανικής ''Χρυσής Αυγής΄΄. Αυτή απέκλεισε τους ρωσόφωνους και την Ανατολική Ουκρανία απο την εξουσία της χώρας . Αυτή οδήγησε  στο διαμελισμό της Ουκρανίας. Αυτή αρνείται στην Κριμαία αυτό που η ίδια προκλητικά  έκανε στο Κόσοβο. Αυτή έδωσε την ευκαιρία και τη δικαιολογία να εκδηλωθεί ο ρωσικός εθνικισμός» τόνισε και επεσήμανε:

«Ας  προσέξουμε λοιπόν. Η Ευρωπαική Ενωση οχι μόνο δεν μας εγγυάται τη γεωστρατηγική ασφάλεια της Ελλάδας. Αντίθετα, είναι παράγοντας υπονόμευσής της. Μας εχει  αποδυναμώσει ,έχει διαλύσει το ηθικό του λαού, απαξιώνει διεθνώς την Ελλάδα. Να μην αφήσουμε την Ευρωπαική Ενωση  να γίνει ΄΄της Κριμαίας ''  και στην Ελλάδα».