Γράφει η Αναστασία Γαλάνη
 
Κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνάντηση που θα έχει αύριο Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όπου και θα αποφασιστεί το μέλλον των 212 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά η επαναπρόσληψή τους έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
 Στη σχετική διαβεβαίωση προχώρησε ο υπουργός Παιδείας προς τους συνδικαλιστικούς εκπρόσωπους των καθηγητών σε συνάντηση που είχαν για την… καυτή πατάτα των 212 εκπαιδευτικών, οι επιμένουν με κινητοποιήσεις και αντιδράσεις στην επαναπρόσληψή τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι στα πυρά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές τον Σεπτέμβριο για τον κ. Αρβανιτόπουλο που είχε σε εκκρεμότητα το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας του 2013 με τους διοικητικούς, ανταπέδωσε ο υπουργός παιδείας.
 
Όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες ο κ. Αρβανιτόπουλος, στους «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται μπροστά στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι καθώς στις 22 Μαρτίου 200 από αυτούς πρόκειται να απολυθούν εφόσον δεν βρεθούν θέσεις στο Δημόσιο, «το υπουργείο έκανε ότι είναι δυνατόν. Η προκήρυξη όμως των θέσεων πρέπει να γίνει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», πρόσθεσε με νόημα.
 
Στην ουσία, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να προκηρυχθούν οι θέσεις στα ΙΕΚ- ΣΕΚ που είχαν προβλεφθεί για την κατηγορία τους, ώστε να εργαστούν ξανά στην εκπαίδευση, καθώς έχουν πέσει σε σκόπελο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η νέα διαπιστωτική πράξη για τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., Γ. Πανούση. Ο Κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι όσοι υπάλληλοι βγουν από τη λίστα γιατί δεν έπρεπε εξ αρχής να είναι σ' αυτήν θα αποζημιωθούν αναδρομικά, ενώ αντίθετα αυτοί που θα έπρεπε να είναι στη λίστα και δεν είχαν μπει θα έχουν αναδρομικές περικοπές. Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι υπό διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι θα είναι 1.160.