current views are: 1

17 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση11:05

Και οι πύραυλοι S-300 στην Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Η αιχμή του δόρατος της ελληνικής αεράμυνας, οι πύραυλοι S-300 θα ταξιδέψουν από την Κρήτη στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Δημοσίευση 11:05’
αρθρο-newpost

Η αιχμή του δόρατος της ελληνικής αεράμυνας, οι πύραυλοι S-300 θα ταξιδέψουν από την Κρήτη στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Η αιχμή του δόρατος της ελληνικής αεράμυνας , οι πύραυλοι S-300 θα ταξιδέψουν από την Κρήτη στην Αθήνα για να πάρουν μέρος  στην στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Οι πληροφορίες του newpost θέλουν το αμυντικό αυτό σύστημα, που δεν έχει βρεθεί ποτέ στην Αθήνα, να δίνει το παρών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι σε άριστη επιχειρησιακή κατάσταση. Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος , ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός του ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς κατέβαλλαν από κοινού μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να τους «ξε- αραχνιάσουν» και να τους καταστήσουν τους S-300 μάχιμους. Όσο περίεργο, τραγικό και αν ακούγεται το αυτοκινούμενο και πανάκριβο στρατηγικό αυτό σύστημα δεν είχε λάστιχα στα οχήματα που μεταφέρουν τους πυραύλους να μετακινηθούν.

Η κατάσταση αυτή προκαλούσε στην πολιτική και στην στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, αν όχι οργή, αγανάκτηση. Έτσι πάρθηκε η απόφαση να γίνουν τα αυτονόητα. Βέβαια και ο μοίραρχος των S-300 είναι ένας αξιωματικός με πολύ μεράκι για τη δουλειά του. Αυτός ήταν που επίμονα ζητούσε από τον υπουργό αλλά και από τον κάθε αρχηγό κονδύλια για να καταστήσει το πυραυλικό αυτό σύστημα επιχειρησιακό.

Οι ενοχλήσεις του για χρήματα προς κάθε κατεύθυνση «αποκαλύφθηκε» κατά τη δοκιμαστική βολή που έγινε στην Κρήτη.

Μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του S-300 ο υπουργός και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου πήγαν στο Πεδίο Βολής και αφού τον συνεχάρησαν τον ρώτησε ο Δ. Αβραμόπουλος αν όλα πήγαν καλά και αν το υπουργείο του διέθεσε τα απαιτούμενα για την πλήρη ενεργοποίηση των S-300.

Εκείνος δίχως να διστάσει κοίταξε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο και του είπε ότι χρειάζομαι ακόμα κάποια χρήματα για να ολοκληρωθούν τα σχέδιά του. Πριν προλάβει να απαντήσει ο υπουργός , ενεπλάκη στη συζήτηση ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέροντας ότι και αυτός είχε αποδεσμεύσει χρήματα για τον ίδιο λόγο . Παράλληλα και ο αρχηγός ΓΕΑ ανέφερε και άλλο κονδύλι που του είχε αποδεσμεύσει για τον ίδιο λόγο. Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο συγκεκριμένος «μοίραρχος» τα είχε «πάρει» από τρεις πλευρές χαμογέλασαν. Βλέποντας όμως ο υπουργός αλλά και οι αρχηγοί το μεράκι που είχε ο συγκεκριμένος αξιωματικός αποφασίστηκε εκείνη την ώρα να του δοθούν και άλλα χρήματα για να ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες στους S-300. Εκτιμήθηκε ότι για να τα ζητάει τόσο επίμονα θα έχει δίκιο ο μοίραρχος.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης των S-300 πολλοί θα νιώσουν ικανοποίηση.

Να σημειωθεί επίσης ,ότι την 25η Μαρτίου στον αττικό ουρανό θα πετάξουν και μαχητικά αεροσκάφη καθώς ήδη ξεκίνησαν οι πρόβες.

Αναμένεται σε λίγες ώρες το ΓΕΕΘΑ να δώσει πληροφορίες για το τι θα δούμε στη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας.


σχετικα αρθρα