Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Η ανεξαρτητοποίηση Αλεξόπουλου από τη Χρυσή Αυγή φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το ακροδεξιό κόμμα. Στην επιστολή του ο βουλευτής Λάρισας πέρα από το ότι ουσιαστικά παραδέχεται εμμέσως τις πράξεις των «συντρόφων» του, κάνει λόγο και για άλλες αποχωρήσεις που έπονται. 
 
Όπως σημειώνει «στην απόφαση αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές».
 
Η Χρυσή Αυγή απάντησε κάνοντας λόγο για τρομοκρατία και τονίζοντας πως οι πρόσφατες εξελίξεις «ήταν λογικό να μετατρέψουν έναν απλό άνθρωπο σε συκοφάντη και σε προδότη». 
 
Η επιστολή Αλεξόπουλου αποτελεί την αφετηρία ενός εμφύλιου και μιας εσωκομματικής διαμάχης που επικρατεί στους κόλπους της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες, μετά τη δολοφονία Φύσσα, τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις. 
 
Για λόγους εντυπωσιασμού και προκειμένου να αντιστρέψουν το κλίμα και τις πληροφορίες για νέες αποχωρήσεις η Χρυσή Αυγή εξέδωσε και νεότερη ανακοίνωση για την «αποστασία», όπως τη χαρακτηρίζουν, του Αλεξόπουλου και την οποία ανακοίνωση υπογράφει όπως λένε «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα». 
 
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής καταδικάζει απερίφραστα τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και την εν γένει άθλια και προδοτική συμπεριφορά που επέδειξε ο ρίψασπις βουλευτής Λαρίσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.  
 
Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως όσο θα σφίγγει ο κλοιός τη Δικαιοσύνης γύρω από τη Χρυσή Αυγή τόσο θα χρειάζονται τεράστιες προσπάθειες για να συγκρατήσει η ηγετική ομάδα την ενότητα του κόμματος.