Επίκαιρη ερώτηση για τη διαθεσιμότητα και το ενδεχόμενο απολύσεων καθηγητών, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προειδοποιώντας για κίνδυνο «πυριτιδαποθήκης στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Ο κ. Κακλαμάνης σχολιάζει ως «καταστροφική» την προ 8μήνου εφαρμογή της κατάργησης του περίπου 50% των ειδικοτήτων και τμημάτων στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι σε διαθεσιμότητα εντασσόμενοι εκπαιδευτικοί θα μεταφερθούν σε άλλες δομές του υπ. Παιδείας ή του υπ. Υγείας συγκεκριμένα.

Ωστόσο, η ολοκλήρωση του χρόνου διαθεσιμότητα πλησιάζει και «ήδη στις 22 Μαρτίου επίκεινται οι οριστικές απολύσεις πολλών εκ των εκπαιδευτικών αυτών γιατί, προφανώς, η κυβερνητική δέσμευση δεν έχει ως αυτή την ώρα τηρηθεί», όπως επισημαίνει ο βουλευτής.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κακλαμάνης ζητεί να μάθε «εάν, πώς και πότε με αμέσως λαμβανόμενα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα θα αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, που τείνει να μεταβάλει σε «πυριτιδαποθήκη» τον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης».