Για ψίχουλα πλεονάσματος και πλεόνασμα υποκρισίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις διαραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. 

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσα θα είναι τα ψίχουλα που θα μοιραστούν από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα το πλεόνασμα υποκρισίας και θράσους της κυβέρνησης. Με επικοινωνιακές και μόνο φανφάρες παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα. Επαίρεται για ένα πλεόνασμα που επιτεύχθηκε με τις θυσίες της κοινωνίας και την ασφυξία στην οικονομία, ενώ υπόσχεται ότι θα ξημερώσει μια καινούρια ημέρα, συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική συνταγή λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των δημόσιων αγαθών. Προσπαθεί να στήσει ένα προεκλογικό σκηνικό «επιτυχίας», πάνω στο σαθρό έδαφος μιας στημένης εξόδου στις αγορές, που προσκρούει όμως στην ίδια την πραγματικότητα και τα συντρίμμια του μνημονίου», τονίζουν στην Κουμουνδούρου. 
 
Υπογραμμίζουν μάλιστα πως «δεν μπορεί να υπάρξει καμία έξοδος από την κρίση και καμία ανακούφιση του ελληνικού λαού, στο βαθμό που δεν αμφισβητείται η εγκληματική δέσμευση στα μνημόνια και δεν χαράσσεται μια νέα εθνική στρατηγική, για την ανάπτυξη και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των ασθενέστερων στρωμάτων. Αυτήν ακριβώς τη διαφορετική πολιτική στρατηγική θα στηρίξουν οι Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές, εκεί που τα ψέματα θα τελειώσουν και το δήθεν success story θα μας αφήσει χρόνους».