«Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα κατέβω σε εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι βλέπει θετικά «Το Ποτάμι».

Ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές ή βουλευτικές εκλογές, ενώ για «Το Ποτάμι» είπε: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι πολύ καλός μου φίλος. Εξεπλάγην όταν το άκουσα. Θεωρώ ότι είναι πολύ γεννία η κίνηση. Όλοι έχουμε το δικαίωμα στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι βλέπει «πολύ θετικά "Το Ποτάμι"».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης επισήμανε ότι «διαιωνίζεται το αδιέξοδο με την τρόικα», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ο οικονομολόγος ανέφερε ότι «η ΕΚΤ μπορεί να μας εξασφαλίσει το 6%, δίνοντας σήμα στις αγορές, ότι εάν ξεπεράσει το συγκεκριμένο ποσοστό θα την προστατεύσει με το πρόγραμμα επαναγορά ομολόγων (ΟΜΤ)».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «μόνο με αρνητικό επιτόκιο θα μπορούσαμε να δανειστούμε και να είναι βιώσιμο».

«Ο πτωχευμένος, ο βαθιά πτωχευμένος δεν δικαιούται νέο δανεισμό» σημείωσε, λέγοντας ότι «ο εθνικός στόχος θα έπρεπε να είναι η ουσιαστική απομείωση του δημόσιου χρέους και μία ριζική αλλαγή στο πλαίσιο των τραπεζών».