Βαρουφάκης: Δεν κατεβαίνω με τον ΣΥΡΙΖΑ - Βλέπω θετικά «Το Ποτάμι» (Βίντεο)

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα κατέβω σε εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι βλέπει θετικά «Το Ποτάμι».

Ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές ή βουλευτικές εκλογές, ενώ για «Το Ποτάμι» είπε: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι πολύ καλός μου φίλος. Εξεπλάγην όταν το άκουσα. Θεωρώ ότι είναι πολύ γεννία η κίνηση. Όλοι έχουμε το δικαίωμα στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι βλέπει «πολύ θετικά "Το Ποτάμι"».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης επισήμανε ότι «διαιωνίζεται το αδιέξοδο με την τρόικα», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ο οικονομολόγος ανέφερε ότι «η ΕΚΤ μπορεί να μας εξασφαλίσει το 6%, δίνοντας σήμα στις αγορές, ότι εάν ξεπεράσει το συγκεκριμένο ποσοστό θα την προστατεύσει με το πρόγραμμα επαναγορά ομολόγων (ΟΜΤ)».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «μόνο με αρνητικό επιτόκιο θα μπορούσαμε να δανειστούμε και να είναι βιώσιμο».

«Ο πτωχευμένος, ο βαθιά πτωχευμένος δεν δικαιούται νέο δανεισμό» σημείωσε, λέγοντας ότι «ο εθνικός στόχος θα έπρεπε να είναι η ουσιαστική απομείωση του δημόσιου χρέους και μία ριζική αλλαγή στο πλαίσιο των τραπεζών».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο