Μετά τον βουλευτή Λάρισας, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο προφυλακισμένος βουλευτής Κορινθίας, Στάθης Μπούκουρας είναι πιθανό να αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το Mega, πληροφορία που λίγο αργότερα διαψεύσθηκε τόσο από το δικηγόρο του βουλευτή, όσο και από το ίδιο το κόμμα.

Παρόλα αυτά, όμως, ο δικηγόρος του βουλευτή, Αλέξης Κούγιας, διέψευσε την είδηση περί ανεξαρτητοποίησης του πελάτη του, με ανακοίνωσή του.

Ο κ. Κούγιας τονίζει χαρακτηριστικά: 

«Πληροφορηθήκαμε από τρέιλερ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και από διάφορους πολιτικούς και δικαστικούς συντάκτες ότι κυκλοφορεί η είδηση, ότι δήθεν ο εντολέας του γραφείου μας Ευστάθιος Μπούκουρας απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

Η είδηση δεν είναι αληθής. Ο κύριος Μπούκουρας, παρά το ότι αντιμετωπίζει μία αστήρικτη και ανύπαρκτη νομικά κατηγορία και παρά το ότι γίνεται απόπειρα, για να του ασκηθεί δίωξη για μια ανύπαρκτη ουσιαστικά και νομικά κατηγορία της δήθεν διακεκριμένης κατοχής όπλων, γιατί κατείχε, όπως και άλλοι περίπου διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, μια κυνηγετική καραμπίνα με νόμιμη άδεια, δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.
Ο κύριος Μπούκουρας αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια απέναντι στη Δικαιοσύνη αυτές τις άδικες κατηγορίες και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

Ο κύριος Μπούκουρας, η επί 18 χρόνια σύζυγός του και τα τρία παιδιά του ηλικίας 17, 16 και 3 ετών είναι εγκαταλελειμμένοι από όλους και ο ίδιος ποτέ δεν θα εκμεταλλευόταν την αυριανή διαδικασία ενώπιον της Βουλής, για να αποκομίσει οφέλη.

Τόσο εμείς οι συνήγοροί του όσο και ο ίδιος σεβόμαστε τους Θεσμούς και δεν τους χρησιμοποιούμε, αλλά, το κυριότερο απ' όλα, δεν τους ταπεινώνουμε».

Σε αντίστοιχη διάψευση προχώρησε και η Χρυσή Αυγή, η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «Κακοήθη ψεύδη τα περί ανεξαρτητοποίησης Μπούκουρα».

«Η ψευδής και κακοήθης είδηση που μετέδωσε πριν λίγο το Μέγκα του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα περί ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Μπούκουρα αποδεικνύει τον τρόμο και τον παροξυσμό του συστήματος που έχει μεταχειριστεί κάθε παράνομο μέσο, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί ανεξαρτητοποίησης Μπούκουρα και θα προφυλαχθεί με κάθε νόμιμο μέσο από κάθε μελλοντική συκοφαντική επίθεση« ανέφερε.

Νωρίτερα, o κ. Μπούκουρας με υπεύθυνη δήλωσή του, αρνήθηκε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου όπου κρατείται, προκειμένου να εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της άρσης ασυλίας».

Η ανεξαρτητοποίηση του Χρ. Αλεξόπουλου φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το ακροδεξιό κόμμα. Στην επιστολή του ο βουλευτής Λάρισας πέρα από το ότι ουσιαστικά, παραδέχεται εμμέσως τις πράξεις των «συντρόφων» του και έκανε λόγο και για άλλες αποχωρήσεις που έπονται.