Για την πρόταση του του Άρη Σπηλιωτόπουλου, μετά τη σημερινή συνάντηση του τελευταίου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

«Χαίρομαι, που, έστω και μετά από τρεις εβδομάδες, ο Α. Σπηλιωτόπουλος συμφώνησε με την πρόταση, που είχα καταθέσει για την ασφάλεια της πόλης και η οποία θα συντελέσει στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, εγκαταλείποντας παράλληλα την δική του ανεδαφική πρόταση περί μητροπολιτικής αστυνομίας», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Συνεχίζοντας υπενθύμισε δηλώσεις που έκανε για το θέμα:

«25 Φεβρουαρίου 2014 - Δήλωσή μου μετά από τη συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

Η δημοτική αστυνομία, που «έφυγε» από τους δήμους και εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. να μετατραπεί σε ειδικό σώμα στα «σπλάχνα» της Αστυνομίας και να αναλάβει όλα τα καθήκοντα, που είχε στους δήμους (ελεγχόμενη στάθμευση, τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση).

12 Μαρτίου 2014 - Απόσπασμα από την ομιλία μου στο Caravel:

“Ως προς το φλέγον πρόβλημα της ασφάλειας , συνεχίζουμε την οργανωμένη πρωτοβουλία μας, για να πετύχουμε τη δημιουργία νέου κλάδου δημοτικής αστυνόμευσης στο πλαίσιο της ΕΛΑΣ”».

Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης παρέθεσε τη σημερινή δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, μετά από τη συνάντησή του με τον Ν. Δένδια:

«Η πρόταση μου κι αυτήν μετέφερα στον υπουργό είναι, ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να συνεργαστούμε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δήμος της Αθήνας, έτσι ώστε όσοι προέρχονται από την Δημοτική Αστυνομία και έρχονται στο Υπουργείο, να εκπαιδευτούν, να συγκροτήσουν ένα ειδικό σώμα, ένα πρόπλασμα, το οποίο σε συνεργασία με τον Δήμο και τους όμορους δήμους με μητροπολιτική αντίληψη, να μπορέσει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση, αποτελεσματικότερη και πιο εξειδικευμένη αστυνόμευση στην Αθήνα»