Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Προσπάθεια να συγκροτήσουν ένα αξιοπρεπές και αρκούντως ελκυστικό ευρωψηφοδέλτιο κάνουν στην "Ελιά" διαπιστώνοντας ωστόσο με αγωνία πως απουσιάζουν εκείνα τα ονόματα που θα προκαλούσαν θετική απήχηση και θα εξασφάλιζαν επιπλέον σταυρούς. 

Η λογική στο επιτελείο της "Ελιάς" επικεντρώνεται στην φράση "παιδιά να βάλουμε όλοι πλάτη" κι ως εκ τούτου ψάχνονται μεταξύ τους για να διαπιστώσουν ποιοι είναι περισσότερο πρόθυμοι να τρέξουν για την δημοκρατική παράταξη. 

Το παζλ των υποψηφιοτήτων δεν έχει συμπληρωθεί και απομένουν πολλά κενά. Κυριάκος Πιερρακάκης, Συλβάνα Ράπτη, Σπύρος Δανέλλης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Θανάσης Χειμωνάς, Βασιλική Σουλαδάκη, Κατερίνα Μπατζελή, Εύα Καϊλή θα κατεβούν από το ΠΑΣΟΚ

Το ενδιαφέρον εξακολουθεί να εστιάζεται στο τί θα πράξουν οι "παπανδρεϊκοί" κι αν εν τέλει θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τους με 3-4 στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό ως επικρατέστεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές εμφανίζονται οι Παύλος Γερουλάνος, Γιώργος Πεταλωτής και Κατερίνα Διαμαντοπούλου που εκπροσωπούν όλες τις αποχρώσεις των "παπανδρεϊκών" στελεχών. Σ' αυτούς θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η Κατερίνα Μπατζελή ως πρώην υπουργός. 

Από τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στους 58 διακρίνονται οι υποψηφιότητες των Παντελή Καψή, Γιώργου Βερνίκου και Νίκου Μπίστη. Όμως ονόματα όπως π.χ. ο Γιώργος Παγουλάτος έχουν βγεί πρόωρα από τον χάρτη των υποψηφιοτήτων. 

Η Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα θα κατεβάσει τους Δ. Καρέλα, Ν. Τσολακίδη, Α. Ψωμά, Ευ. Καρδαρά, Κ. Λαμπροπούλου και Μ. Παπαϊωάννου.  

Τις επόμενες ημέρες υποψηφίους θα υποδείξουν και η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου και οι πολιτικές κινήσεις που συμμετέχουν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης.