current views are: 1

18 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση10:27

Ο Γιώργος Παπανδρέου αφήνει την Ελιά χωρίς… κηπουρούς

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου- Γιώργου Παπανδρέου μετά τη διαφωνία του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το εγχείρημα της Ελιάς. 

Δημοσίευση 10:27’
αρθρο-newpost

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου- Γιώργου Παπανδρέου μετά τη διαφωνία του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το εγχείρημα της Ελιάς. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου- Γιώργου Παπανδρέου μετά τη διαφωνία του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το εγχείρημα της Ελιάς. Και το κλίμα επιδεινώνεται περαιτέρω μετά τις ενδείξεις ότι ο ΓΑΠ αποτρέπει- στην καλύτερη των περιπτώσεων, για να μην πούμε «πιέζει», τους πιστούς πολιτικούς τους φίλους για να μην συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, την στιγμή που οι παπανδρεϊκοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εμφανίζονται πρωτεργάτες της εσωκομματικής γκρίνιας που τροφοδοτεί την εσωστρέφεια.  

Μέρα με τη μέρα, στη Χαριλάου Τρικούπη ενισχύεται η άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται πίσω από την απροθυμία ορισμένων στελεχών του κόμματος να στρατευτούν και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Ελιάς για τις ευρωεκλογές. Τα βλέμματα εστιάζονται στη στάση που (τελικά) θα κρατήσουν οι Γιώργος Πεταλωτής και Παύλος Γερουλάνος. Προσώρας δεν έχουν κλείσει την πόρτα, αλλά δεν απάντησαν και θετικά. Ο πρώτος παίζει ρόλο άτυπου port parole του ΓΑΠ και ο δεύτερος είναι γνωστός «κηπουρός». 

Το γεγονός ότι η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή θα συμπεριλαμβάνεται στην ευρωλίστα, δεν διασκεδάζει τις εντυπώσεις, καθώς δεν θεωρείται άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του τέως προέδρου.  

Αντιθέτως, οι συνεχείς διαφοροποιήσεις των Φίλιππου Σαχινίδη και Θάνου Μωραίτη, αλλά και η στάση του Νίκου Σηφουνάκη στη Βουλή και στο κόμμα, ενισχύουν την άποψη ότι οι φίλοι του Γιώργου δεν στηρίζουν ψυχή τε και σώματι το ΠΑΣΟΚ.  

Ιδιαίτερο προβληματισμό- όχι μόνο σε στελέχη που πρόσκεινται στον Ευ. Βενιζέλο, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο ΓΑΠ εμφανίζεται να αποτρέπει «κηπουρούς» και «κολλητούς» να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, ο ίδιος διατηρεί την βουλευτική έδρα, έστω και αν δεν είναι συνεπής στα καθήκοντά του, ευρισκόμενος  μεγάλα χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό με διαδοχικές πολυήμερες άδειες από τη Βουλή. 

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι ο Γιώργος έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι στη μάχη της διαδοχής επέλεξε να παίξει ρόλο Πόντιου Πιλάτου, αλλά οι άνθρωποί του, πχ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Πάνος Μπεγλίτης, στήριξαν τον Ευ. Βενιζέλο σηματοδοτώντας άλλες προθέσεις. 


σχετικα αρθρα