Με την κυβέρνηση να «περνάει» τις θέσεις της έκλεισαν όλα τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν καταλήξει στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και πλέον να απομένει η τυπική οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Εξάλλου όπως έγραφε από χθες το newpost.gr κυβέρνηση και τρόικα είχαν έρθει κοντά σε συμφωνία και το μόνο που απέμενε για την επικυροποίηση ήταν 14 ώρες...

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες  η συμφωνία είναι εφ όλης της ύλης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, το διαθέσιμο ποσό προσεγγίζει το μισό δισ. ευρώ.

Εντός των επομένων ωρών αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις πολύ πιθανά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς αναμένεται να μεταβεί μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο ΥΠΟΙΚ, όπου θα έχει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στις 13:50, ενώ αναμένεται να προχωρήσει και σε ανακοινώσεις σχετικές με το πρωτογενές πλεόνασμα και τη τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Κοινοτικοί παράγοντες θεωρούν τη συμφωνία «κλεισμένη», ενώ έως και αυτή την ώρα, στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, μπαίνουν οι «τελευταίες πινελιές» στο τελικό κείμενο.

Σμειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας από την πλευρά του θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ώρα, εν αναμονή της τυπικής οριστικοποίησης της συμφωνίας και των ανακοινώσεων.