Σε όσα δεν έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλοςμιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο «το πρόβλημα με τον Γ. Καμίνη είναι ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε. Έχουμε περπατήσει  πολλές φορές όλη την Αθήνα, πείτε μου ένα έργο που έγινε στα 3,5 αυτά χρόνια». Παράλληλα, είπε «Ο κ.Καμίνης προηγείται δημοσκοπικά γιατί ο χώρος μας δεν είναι  ενωμένος. Είμαι δεύτερος γιατί αν είχαμε αθροίσει τις δυνάμεις του χώρου μας θα ήμουν πρώτος. Είμαι μικρότερος και σε ηλικία και σε εμπειρία για να υποδείξω στον κ. Κακλαμάνη το τι θα κάνει. Ξέρει πώς να υπηρετήσει καλύτερα  και τον εαυτό του και την παράταξη του. Αν  εγώ δημοσκοπικά ήμουν τόσο πίσω θα είχα παραιτηθεί προκειμένου να ενισχύσω την υποψηφιότητα αυτού που μπορεί να κερδίσει».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε πως θα επιδείξει μηδενική ανοχή στο παραεμπόριο, ενώ είπε πως η δημοτική αστυνομία πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. «Επισκέφθηκα χθες τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ .Ν Δένδια, ο οποίος έχει κάνει καλή δουλειά και έχει καθαρίσει πολλά σημεία στην Αθήνα.  Όσοι προέρχονται από την Δημοτική Αστυνομία θα συγκροτήσουν ένα εδικό Σώμα το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο, με μητροπολιτική αντίληψη θα μπορέσει να εξασφαλίσει όσο το δυνατό καλύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο εξειδικευμένη αστυνόμευση στην Αθήνα. Ο κ.Δένδιας υιοθέτησε την πρόταση μου αυτοί να εκπαιδευτούν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να φορούν διαφορετική στολή κα να είναι προικοδοτούμενοι με τις αρμοδιότητες των αστυνομικών –βεβαίως θα οπλοφορούν», ανέφερε.

«Περπατούσα  στην περιοχή του Ψυρρή και κάθε γωνιά ήταν γεμάτη κάδους που είχαν πολύ καιρό να πλυθούν και μύριζε εκτός από αυτό ούρα και κόπρανα. Αυτή είναι  η μυρωδιά της Αθήνας. Αυτή την Αθήνα θέλουμε να κάνουμε ελκυστική. Το μόνο που έχει να λέει ο Γ.Καμίνης είναι ότι μείωσε τις δαπάνες. Το έκανε με απολύσεις και το σημαντικότερο εις βάρος του πολίτη. Δύο  χρόνια έχει να πληρώσει τους προμηθευτές.  Το ότι δεν έχει υλικά να αντικαταστήσει μία λάμπα που κάηκε σημαίνει ενίσχυση της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και της ανασφάλειας», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στα πρόστιμα που επιβάλει ο δήμος στους επιχειρηματίες, ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε: «Ο Δήμος επιβάλλει εξωφρενικά πρόστιμα στους επιχειρηματίες που παραμένουν ανείσπρακταΈχει γονατίσει  τους επιχειρηματίες, τους δημότες, τους πάντες  με τα υψηλά πρόστιμα .Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις και τα όποια πρόστιμα επιβάλλονται θα είναι λογικά ώστε να μπορούν οι επιχειρηματίες να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους».