Με ψήφους 7 «υπέρ» και 1 «κατά», η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, για προμήθεια και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Κατά της άρσης ψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ως μέλος της Επιτροπής, κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την απολογία των τριών βουλευτών στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου μετέβη το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η Επιτροπή άκουσε έναν-έναν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε χώρο των γυναικείων φυλακών. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε «συνεργάσιμος» και «ευγενικός» απέναντι στις ερωτήσεις που του ετέθησαν. Όταν ρωτήθηκε για τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία στην κατοχή του, τα απέδωσε στην καταγωγή του λέγοντας πως «σε όποιο σπίτι και αν πας στη Μάνη, θα βρεις όπλα» ενώ όταν αντίκρισε τους βουλευτές τους είπε "καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό για να δείτε και το χώρο που θα φιλοξενηθείτε αργότερα".

«Επιθετικό» και «σκληρό» χαρακτηρίζεται το ύφος του Χρήστου Παππά που χαρακτήρισε περιοδεύοντα θίασο τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, εμφανίστηκε φορώντας κοστούμι και κονκάρδα της Χρυσής Αυγής και έκλεισε με δύναμη πίσω του την πόρτα επιστρέφοντας στο κελί του. Ο κ. Παππάς δεν δέχθηκε ερωτήσεις και είπε μόνο όσα είχε προγραμματίσει να πει.

«Ειρωνικός» χαρακτηρίζεται ο βουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος προσήλθε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας με μπλουζάκι και καπέλο της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ρωτήθηκε για τις φωτοβολίδες, που βρέθηκαν μετά από έρευνα των αρχών, απάντησε πως τις έχει για να γιορτάσει την επανάσταση και να σκοτώνει αλλοδαπούς. Όταν, δε, τον ρώτησαν γιατί είχε φυσίγγια, απάντησε «για να τα βλέπω κάθε πρωί και να τα καμαρώνω».

Οι βουλευτές κ.κ. Γερμενής και Μπούκουρας παρέδωσαν υπόμνημα και επ΄ αυτού θα αποφασίσει η Επιτροπή Δεοντολογίας την προσεχή εβδομάδα.

Μπούκουρας: Ουδέποτε ήμουν μέλος του κόμματος της Χρυσής Αυγής

«Η σημερινή μου διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής και όχι από το κόμμα, αφού ουδέποτε, άλλωστε, ήμουν μέλος του κόμματος, σας δείχνει το σωστό δρόμο, συνάδελφοι, που είναι η μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε υπόμνημα του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, το οποίο παραδόθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής από τη δικηγόρο του.

Ο κ. Μπούκουρας αναφέρει, εξάλλου, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δίκαιη κρίση της Επιτροπής και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα αποφασίσουν τη μη άρση της ασυλίας του για το κακούργημα της διάθεσης όπλου, μετά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που παραθέτει στο υπόμνημα του.