Τα όρια της κρατικής παρέμβασης για τη στήριξη των τραπεζών έθεσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Γνωρίζουμε καλά το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους στην ελληνική οικονομία και ότι είναι υποχρεωτικές οι παρεμβάσεις για την υποστήριξη και επιβίωσή τους. Η κρατική παρέμβαση, όμως, δεν είναι λευκή επιταγή! Προϋποθέτει απολογισμό της μέχρι τώρα ενίσχυσης, εγγυήσεις από την πλευρά των τραπεζών πως θα ενισχύσουν τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία και επείγον δικό τους σχέδιο για εξυγιάνσεις και αναδιαρθρώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας επισημαίνει την ανάγκη να εκφρασθεί με πιο σαφή και συλλογικό τρόπο το εθνικό σχέδιο που υπερβαίνει το λογαριασμό του μνημονίου.

Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί θα προκαλέσουν «μετωπική πόλωση και δίμηνη παραλυσία σε μια περίοδο που ο τόπος έχει ανάγκη βαθιές μεταρρυθμίσεις».

Τέλος ασκεί σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως τονίζει «κάνει ό, τι μπορεί για να ηγηθεί του εκτροχιασμού της δημόσιας ζωής».